Twitter Facebook Instagram Youtube

Programació de tardor a l’Espai Betúlia

Programació de tardor a l’Espai Betúlia.

L’exposició Gres d’aigua es prorroga fins al 21 de setembre, a l’octubre s’exposarà L’Odissea des del paper, s’iniciarà un cicle de conferències sobre ciència-ficció i un seminari d’història de la filosofia

L’Espai Betúlia, Centre de la paraula i les lletres, situat al carrer d’Enric Borràs, 47, obre la temporada de tardor amb la pròrroga fins al 21 de setembre de l’exposició Gres d’aigua. A continuació, es presentarà l’exposició L’Odissea des del Paper de l’artista Joma que es podrà visitar a partir del 5 d’octubre. A més, els seguidors de la ciència ficció podran gaudir entre els mesos d’octubre i novembre d’un curs i de ponències d’experts sobre La literatura fantàstica i de ciència-ficció. També hi haurà espai per a la història de la filosofia amb el seminari Pensar i Fer amb sessions els dijous durant els mesos d’octubre a novembre.

Prorrogada l’exposició Gres d’aigua

L’Espai Betúlia ha prorrogat l’exposició Gres d’aigua fins al 21 de setembre. Es tracta d’una exposició que combina les obres de ceràmica de Maria Teresa Capeta amb els poemes, basats en aquestes figures, de l’escriptor i figura cabdal de la cultura badalonina Joan Soler i Amigó.

La literatura fantàstica i de ciència-ficció

El curs “La literatura fantàstica i de ciència-ficció”, coordinat per Jordi Font-Agustí, tindrà lloc els dimarts a les 19 hores entre els mesos d’octubre i novembre.

Les sessions constaran d’una ponència a càrrec d’un especialista i posterior debat obert al públic. L’assistència serà lliure, però cal tenir present que l’aforament és limitat i es recomana la inscripció prèvia que es pot realitzar per correu electrònic (espaibetulia@badalona.cat) o per telèfon (93 464 62 55), indicant nom, cognoms i telèfon.

Conferències i debats:

18 d’octubre: Els orígens de la literatura fantàstica i de CF: Shelley, Verne, Wells i companyia. Jordi Font-Agustí. Enginyer, filòleg i autor de CF.

25 d’octubre: Els clàssics, primera fornada: Asimov, Lem i companyia. La recepció a Catalunya. Antoni Munné-Jordà. Antòleg de CF catalana i autor de CF.

8 de novembre: La literatura de terror: Poe, Lovecraft i companyia. Miquel Codony. Professor, col·laborador a El Biblionauta i al podcast Neo Nostromo.

15 de novembre. Els clàssics, segona fornada: Ballard, Le Guin i companyia. La recepció a Catalunya. Jordi de Manuel, Biòleg, professor i autor de CF.

22 de novembre: Fantasia i CF a la literatura catalana. Víctor Martínez-Gil. UAB. Historiador i crític literari, expert en literatura fantàstica.

29 de novembre: La dona a la CF: autora i personatge. Sara Martín UAB. Especialista en CF anglòfona i experta en Estudis de Gènere

Exposició L’Odissea des del paper

Des del 5 d’octubre fins al 16 de desembre l’Espai Betúlia acollirà l’exposició L’Odissea des del paper de Joma, nom artístic de l’escriptor i il·lustrador Josep María Rius. Una col·lecció de peces on l’artista “explora les possibilitats d’incorporar el paper al mateix dibuix dotant-lo d’un rol actiu i no el mer suport passiu”. L’artista ha treballat amb el laboratori del Museu Molí Paperer de Capellades per aconseguir que el paper sigui “alhora suport i imatge”. Pel que fa a la temàtica, Joma fa un pas més en la seva relació amb els poemes èpics de l’Odissea i el “món homèric” amb uns textos breus que posen paraula a les imatges

Activitats:

Agamèmnon. Iannis Ritsos. 10 d’octubre. A partir de les 19 hores.

Visita guiada amb Joma 26. Cal reserva prèvia.

Pensar i Fer, seminari d’Història de la Filosofia

Seminari d’història de la filosofia coordinat per Pere Montaner.

El seminari es farà durant els mesos d’octubre i novembre de 2022, els dijous a les 19 hores. Les sessions consten de ponència a càrrec d’un especialista i posterior debat obert al públic.

Programa

6 d’octubre. Pensament hindú: filosofia oriental antiga. Naren Herrero.

13 d’octubre. L’origen del concepte de veritat a la filosofia grega. Concha Fernández Martorell.

20 d’octubre. Pensament cristià: filosofia i teologia medieval. Francesc Torralba.

27 d’octubre. Pensament modern: Renaixement i revolució científica. Antonio Fuentes Martínez.

3 de novembre. Naixement de la filosofia moderna: Descartes i Spinoza. Luis Roca Jusmet.

10 de novembre. Pensament il·lustrat: raó, llibertat i progrés. Alfonso García Lapeña.

17 de novembre. La reacció als valors il·lustrats: Schopenhauer i Nietzsche. Luis Roca Jusmet.

24 de novembre. El pensament femení al llarg de la història. Concha Fernández Martorell.

Badalona, 15 de setembre de 2022