Twitter Facebook Instagram Youtube

Es mantenen a Badalona els dispositius especials per reduir l’alt risc d’incendi

Es mantenen a Badalona els dispositius especials per reduir l’alt risc d’incendi.

S’instal·len a la ciutat Punts d’Informació Dinàmics per conscienciar la ciutadania sobre els riscos per onada de calor i es demana molta preocupació ja que s’esperen altes temperatures arreu

Protecció Civil de la Generalitat manté activat el pla INFOCAT en fase d’alerta pel perill d’incendi forestal i també manté l’alerta del Pla PROCICAT per onada de calor. A nivell municipal, el Pla d’Emergència municipal segueix en estat d’Alerta des del 15 de juliol.

Les mesures que a nivell local es porten a terme per reduir l’alt risc d’incendi són diverses:

  • Augment de la vigilància a l’entorn forestal

  • Limitació de la circulació motoritzada en el medi natural

  • Tancament d’accessos al part de la Serralada de Marina

  • Informar de l’alt risc d’incendi a les finques i masies aïllades

  • Col·laboració activa amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC)

Pel que fa les mesures davant l’onada de calor, l’Ajuntament ha posat en marxa diverses accions:

  • Instal·lació de Punts d’Informació Dinàmics amb la col·laboració activa de l’AVPC per conscienciar la ciutadania sobre l’alt risc de l’onada de calor i promoure conductes d’autoprotecció. En aquest sentit, aquest divendres 22 de juliol s’ha instal·lat una carpa als Encants de Montigalà entre les 10 i les 13 hores i demà es farà una acció semblant als Encants de La Salut.

  • Informació directa a població sensible amb la col·laboració activa dels agents cívics coordinats des del Departament de Protecció Civil i altres departament municipals.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents, han visitat el Punt d’Informació Dinàmic situat aquest migdia en una carpa als Encants de Montigalà. Guijarro ha reiterat la crida a la responsabilitat individual i col·lectiva per evitar qualsevol activitat que suposi un risc d’incendi. L’alcalde també ha demanat prudència davant l’onada de calor que especialment de cara a diumenge preveu temperatures molt altes arreu.

Badalona, 22 de juliol de 2022