Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquesta setmana començaran els treballs per retirar les restes de runes perilloses de les platges del Pont d’en Botifarreta i del Cristall

Aquesta setmana començaran els treballs per retirar les restes de runes perilloses de les platges del Pont d’en Botifarreta i del Cristall.

El Departament de Costes de Catalunya s’hi ha compromès després d’una reunió mantinguda amb l’alcalde de Badalona i la regidora de Medi Ambient

Aquesta mateixa setmana començaran els treballs de retirada de les restes d’antigues edificacions que es troben a la sorra i a l’aigua de les platges del Cristall i del Pont d’en Botifarreta de Badalona. Aquestes restes van quedar al descobert després de la pèrdua de sorra provocada pels darrers temporals i suposen un perill per als banyistes.

Els treballs, que es preveuen tinguin una durada de 10 dies, els portarà a terme la Demarcació de Costes de Catalunya del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Així s’ha compromès avui el cap de Demarcació de Costes de Catalunya, Diego Fernández, en una reunió mantinguda a Barcelona amb l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado; i el subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto.

Els treballs de retirada de les restes començaran per les situades a la platja del Pont d’en Botifarreta i acabaran amb les ubicades a la platja del Cristall. Mentre es portin a terme els treballs es senyalitzarà convenientment les zones afectades i quedarà restringit el seu accés, així com és possible que s’afecti a algun tram del passeig Marítim, per salvaguardar la seguretat dels banyistes.

Per a l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, l’inici immediat dels treballs “ens permetrà garantir la seguretat de les platges i recuperar-les íntegrament per al gaudi dels milers de ciutadans que en fan ús diàriament”.

Aportacions de sorra per a la platja de la Barca Maria

En el decurs de la reunió també s’ha parlat de la pèrdua de sorra que ha patit la platja de la Barca Maria greument danyada pels temporals de l’hivern i s’ha començat a treballar en un calendari de cara al primer trimestre de l’any 2023 que permeti fer les aportacions de sorra necessàries per a la seva recuperació.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, ha manifestat que: “estem treballant per fer possible l’aportació de sorra que ens permeti recuperar l’any que ve la platja de la Barca María i també per executar una estratègia conjunta que ens permeti estabilitzar aquesta part del litoral de Badalona i evitar que estigui tan condicionat pels diferents fenòmens meteorològics”.

Badalona, 18 de juliol de 2022