Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona rep 830.000 euros dels fons Next Generation de la Unió Europea

Badalona rep 830.000 euros dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Es tracta de quatre projectes d’accions directes per a la modernització i la digitalització de l’administració municipal

Badalona rebrà 830.000 euros dels fons Next Generation per a projectes de modernització i digitalització en l’àmbit de les administracions locals. L’Ajuntament ha rebut el màxim finançament al qual podia optar en la convocatòria oberta el passat mes de novembre pel Ministeri de Política Territorial del Govern espanyol en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia i que rep el finançament de la Unió Europea.

Dels quatre projectes presentats per l’Ajuntament de Badalona, tres es destinen a accions directes per a la modernització de l’administració municipal, un dels eixos principals dels ajuts. Un total de 628.000 euros finançaran projectes de transformació digital d’atenció ciutadana, amb la implantació de solucions tecnològiques innovadores per a la millora del sistema d’accés als serveis municipals, integrant els diferents canals de comunicació i tenint en compte les persones amb especial vulnerabilitat respecte a la bretxa digital. Així mateix, s’actualitzaran els models de treball en remot i la millora de la dotació de serveis de digitalització a la població a través d’un nou programari de gestió del padró municipal d'habitants. Finalment, també rebrà finançament el projecte de tallafocs i ciberseguretat per a la millora de les xarxes i dels sistemes d'informació propis, amb una millor protecció de la informació tractada i dels serveis digitals prestats.

La resta dels fons rebuts, 201.000 euros, s’han adjudicat al projecte pilot de pàrquing smart basat en la digitalització i dades. En aquest sentit, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ja va presentar el passat mes de novembre a la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, el projecte que vol millorar la gestió de l’aparcament de l’estació de Renfe i la millora de la mobilitat urbana. A través del coneixement en temps real de l’aforament, de l’ocupació de les platges, del trànsit, etc., i amb l’ús de càmeres, sensors, i aplicacions mòbils, es pretén evitar desplaçaments innecessaris i oferir alternatives més sostenibles de transport públic.

En conjunt es tracta de projectes i actuacions per a la modernització de l’atenció i les relacions entre la ciutadania i l’administració local, amb la utilització de totes les noves tecnologies per apropar l’administració a la ciutadania i avançar en el tractament digital de les dades (Governança de les dades), impulsar la transparència i ajudar en la millora de la presa de decisions.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha subratllat que: “hem treballat per a obtenir aquests fons per a la digitalització perquè la millora i la modernització de l’administració municipal és imprescindible per poder oferir al conjunt de la ciutadania uns serveis dignes del segle XXI”.

Els Fons europeus per a la transformació, recuperació i modernització de l’economia, coneguts com a fons Next Generation, van néixer amb l’objectiu de transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital.

Badalona, 20 de maig de 2022