Twitter Facebook Instagram Youtube

Les platges de Badalona comptaran aquest cap de setmana amb la vigilància de socorristes davant la previsió d’una inusual onada de calor

Les platges de Badalona comptaran aquest cap de setmana amb la vigilància de socorristes davant la previsió d’una inusual onada de calor.

Protecció Civil de l’Ajuntament de Badalona ha activat un operatiu extraordinari per a atendre una possible gran afluència de persones a tot el litoral

Les platges de Badalona comptaran aquest cap de setmana amb un servei extraordinari de socorristes davant la previsió d’una onada de calor i la possibilitat que les platges badalonines rebin un gran nombre de visitants.

Tot i que encara no ha començat la temporada de bany, Protecció Civil de l’Ajuntament de Badalona coordinarà aquest servei especial integrat per 4 socorristes que estarà en funcionament des de les 10 del matí fins a les 19 hores, amb el suport d’un reforç també de la Guàrdia Urbana de Badalona. Amb base a la caserna de la platja del Pont d’en Botifarreta, l’operatiu actuarà de manera preventiva i per atendre amb celeritat qualsevol situació d’emergència.

D’altra banda, es recomana a la ciutadania que extremi les precaucions en les zones de platges que han quedat més malmeses pels darrers temporals.

Durant aquest cap de setmana és previst que arribi a Badalona i a tot Catalunya un pic de calor considerat extraordinari. Si bé no és estrany que es registrin episodis amb temperatures elevades durant els tres mesos d’estiu, sí que és poc habitual que es produeixi durant el mes maig. Les previsions asseguren que les temperatures poden marcar rècords a Catalunya en un mes de maig i, per això, des de Protecció Civil i el Departament de Salut fan una crida a extremar les precaucions aquests pròxims dies.

Les recomanacions són les mateixes que s’acostumen a divulgar durant les setmanes de més calor de l’estiu, que s’han d’extremar davant persones grans, infants i persones vulnerables i que són bàsicament: no sortir al carrer durant les hores de més sol; si s’ha d’estar a la platja fer ús de cremes protectores, gorres i para-sol; mantenir-se hidratats i refrescar-se sovint, si s’està a casa tancar les persianes si toca el sol i estar-se a estances fresques o climatitzades. Especialment, cal tenir cura i fer seguiment de la gent gran i de les persones que visquin soles.

Badalona, 20 de maig de 2022