Twitter Facebook Instagram Youtube

El plenari del Consorci Badalona Sud aprova dissoldre l’ens a proposta de Generalitat i Ajuntament

El plenari del Consorci Badalona Sud aprova dissoldre l’ens a proposta de Generalitat i Ajuntament.

Drets Socials i consistori signaran un acord de col·laboració per mantenir la intervenció directa en el territori

L’Ajuntament de Badalona assumirà els serveis que gestionava el Consorci, dins les seves competències

El plenari del Consorci Badalona Sud ha aprovat avui per unanimitat iniciar la tramitació de la dissolució de l’ens, a proposta del Departament de Drets Socials i l’Ajuntament de Badalona.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat que les dues administracions han acordat dissoldre el consorci perquè l’ens ha tingut una activitat molt limitada en els darrers anys: “La nostra obligació com a administracions és la de col·laborar, com hem vingut fent, però també vetllar per la màxima eficiència en la gestió dels recursos”. Aquesta qüestió pren encara més rellevància quan es tracta, en aquest cas, de donar suport a situacions de risc d’exclusió social, “d’intervencions més que necessàries per garantir la igualtat de totes les persones que viuen als barris del sud de Badalona”, ha expressat Cervera, que presideix el consorci com a titular de Drets Socials.

D’acord amb l’anàlisi de l’evolució del Consorci 2017-2021 a càrrec de la Intervenció General de l’Ajuntament, que s’ha presentat al plenari, el volum econòmic que mou el Consorci i les activitats dutes a terme no justifiquen el manteniment d’aquesta entitat, de conformitat amb el principi d’eficiència econòmica, fet que els ha dut a prendre aquesta decisió, ha recalcat Cervera.

El plenari ha aprovat la dissolució, liquidació i extinció del Consorci Badalona Sud perquè l’Ajuntament de Badalona assumeixi tots els serveis que han constituït l’objecte de l’ens dins de l’àmbit de les seves competències municipals, per prestar-los en forma de gestió directa, sense organització diferenciada, subrogant-se en totes aquelles relacions de caràcter contractual i d’obligacions vigents.

Fórmules de cooperació

La consellera ha explicat que, tot i suprimir-se el consorci, es manté el treball conjunt en polítiques socials: “Al mateix temps, estem treballant per implementar noves fórmules de cooperació entre ambdues administracions, que permetin maximitzar i reforçar les actuacions que hem fet fins ara i per seguir treballant pel desenvolupament dels barris que formen part de la Badalona Sud” (Congrés, el Remei, la Mora, Sant Roc i Artigues). Per això, en els propers dies, les dues administracions signaran un acord de col·laboració per intervenir de manera directa en el territori, ha anunciat Cervera.

Per la seva banda, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha assenyalat: “La zona de Badalona Sud i els seus habitants poden tenir la seguretat que el nostre compromís, tant Ajuntament com Generalitat, és que s’hi destinaran més recursos econòmics i més personal”. “Tenim la ferma voluntat de reforçar el treball en xarxa, de potenciar els plans i els programes socials, multiplicar la feina a peu de carrer, apostar pels serveis socials, la convivència i la mediació", ha afegit.

Generalitat i Ajuntament van impulsar el Consorci el 2006 per crear i gestionar serveis pels barris de Badalona Sud, davant la realitat social complexa i singular de la zona. Entre els objectius de l’ens figura el desenvolupament estratègic d’actuacions integrals amb visió a llarg termini per la transformació social, així com el reforç dels serveis existents, articulant la xarxa d’atenció i d’intervenció social i comunitària i coordinant les actuacions de les diverses administracions al territori amb corresponsabilitat.

Badalona, 1 d’abril de 2022