Twitter Facebook Instagram Youtube

Els alcaldes de Badalona i de Montgat demanen solucions urgents per evitar la desaparició progressiva de les platges

Els alcaldes de Badalona i de Montgat demanen solucions urgents per evitar la desaparició progressiva de les platges.

Rubén Guijarro i Andreu Absil sol·liciten a l’AMB i al Ministeri per a la Transició Ecològica aportacions de sorra per salvar la temporada de bany i mesures definitives que consolidin les platges

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i l’alcalde de Montgat, Andreu Absil, han fet una crida avui a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i al Ministeri per a la Transició Ecològica perquè es prenguin mesures, urgents, a mitjà i a llarg termini, per evitar la desaparició de la sorra de les platges a causa dels temporals.

Tots dos alcaldes, en declaracions fetes a la platja de la Barca Maria de Badalona que en molts trams ha desaparegut després del pas del recent temporal Cèlia, han assenyalat que demanaran al Ministeri l’aportació urgent de sorra en aquelles platges més malmeses perquè es puguin utilitzar i poder salvar la pròxima temporada de bany. En aquest sentit, han afegit, ja s’han tingut els primers contactes que continuaran aquesta mateixa setmana un cop s’avaluïn els danys definitius.

Els alcaldes, als qui s’ha sumat la regidora de Medi i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, han demanat que s’adoptin les mesures definitives perquè es pugui pal·liar o solucionar aquesta situació de pèrdua de sorra de les platges, agreujada pels diferents temporals des del 2017. “Cal iniciar ja les mesures que siguin necessàries per a la consolació de les platges”, ha demanat l’alcalde de Badalona, qui ha afegit que treballen en línia amb l’AMB i el Ministeri perquè s’adoptin les solucions tècniques que calguin, siguin espigons visibles o submarins, i altres sistemes de dics de contenció de la sorra o de proteccions de les onades.

L’alcalde de Montgat, Andreu Absil, ha remarcat que, a banda de les actuacions que es facin a cadascun dels municipis per a resoldre situacions concretes, “és imprescindible tenir una visió global del litoral, perquè totes les intervencions que es facin en un lloc acabaran afectant la resta”.

A llarg termini l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, també ha reclamat “fer un plantejament seriós sobre la necessitat de traslladar la línia de ferrocarril que circula paral·lela a la costa i per on cada dia passen milers de persones”.

Badalona, 21 de març de 2022