Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona s’adhereix a la campanya “No és culpa meva” per fomentar que el jovent parli sense prejudicis sobre salut mental

Badalona s’adhereix a la campanya “No és culpa meva” per fomentar que el jovent parli sense prejudicis sobre salut mental.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’associació Obertament, que treballa contra l’estigma i la discriminació en salut mental

L’Ajuntament de Badalona s’ha adherit a la campanya "No és culpa meva" una iniciativa impulsada per l’associació Obertament per afavorir que els joves que conviuen amb un problema de salut mental no se sentin culpables i demanin ajuda si la necessiten. Amb aquesta campanya es vol fer una crida a trencar les barreres de l’estigma que hi ha al voltant de la salut mental entre aquest col·lectiu apel·lant a la responsabilitat de la societat en el seu conjunt. Podeu consultar el contingut de la campanya a la pàgina web https://noesculpameva.cat/.

La salut mental és la part de la salut que fa referència a l’equilibri entre la persona i l’entorn i que garanteix la participació laboral, social i intel·lectual, així com la possibilitat d’establir relacions sanes amb les altres persones. Una bona salut mental permet a les persones assolir benestar i qualitat de vida, per això, tot i que socialment no és senzill, és imprescindible parlar sobre aquests temes i trencar els tabús que l’envolten.

La situació sanitària derivada de la COVID-19 i la crisi social posterior ha accentuat les problemàtiques de salut mental, especialment entre els joves. La Generació Z ha vist com la pandèmia afavoria l’aparició de l’ansietat, la por al futur, la sensació d’impossibilitat de sortir o la percepció de major la pressió social i familiar. Totes aquestes situacions afecten la salut mental i es veuen potenciades per l’estigmatització i la falta de visibilitat. És per això que des de l’associació Obertament s’engega aquesta campanya amb la voluntat de donar resposta a una situació que malauradament està molt present en la nostra societat.

Badalona, 8 de març de 2022