Twitter Facebook Instagram Youtube

El Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, es reuneix amb la comunitat educativa de Badalona

El Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, es reuneix amb la comunitat educativa de Badalona.

El conseller ha assegurat en la reunió que ha mantingut amb l’alcalde, Rubén Guijarro, que la Generalitat disposa dels recursos econòmics per a la construcció de dos nous instituts i dues noves escoles

La segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Aïda Llauradó, ha reclamat la construcció de la nova escola Montigalà

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez–Cambray i la directora dels Serveis Territorials d’Educació a Barcelona- Comarques, Sílvia Ortiz, acompanyat de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i de la segona tinenta d’alcaldia Aïda Llauradó, ha mantingut aquest mati una reunió amb directores i directors dels diferents centres educatius de Badalona que ha tingut lloc a la Glorieta del parc de Can Solei i Ca l’Arnús. En aquesta trobada els representants de la comunitat educativa han traslladat al màxim responsable d’Educació les principals dificultats i reptes que han d’afrontar diàriament, especialment per la situació ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 i la necessitat de millorar les instal·lacions dels centres educatius.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; ha expressat “que en aquesta trobada hem volgut agrair l’esforç de tota la comunitat educativa davant la superació de les dificultats, agreujades durant els darrers dos anys per l’emergència sanitària”. L’alcalde s’ha mostrat satisfet per la visita del conseller “com una mostra més de normalitat institucional, de situar Badalona en el camí de solucionar reptes com ara la construcció de nous centres educatius, que tenim pendents des de fa massa temps”.

En aquest sentit, el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez–Cambray, ha assegurat que “disposem de les dotacions econòmiques necessàries per a les construccions de dos nous instituts a la ciutat –La Riera i Ventura Gassol- i de dues escoles –Badalona Port i Ventós Mir- en una aposta importantíssima per pal·liar el dèficit constructiu de centres d’educació que pateix Badalona”.

La segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminisme i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, de l’Ajuntament de Badalona, Aïda Llauradó, ha qualificat de “molt bona notícia que es comenci ja la licitació de la Riera, però hem reclamat al conseller la redacció del projecte per a la construcció de la nova escola Montigalà i també que cal estrènyer la col·laboració entre Departament i la regidoria per donar suport a les necessitats dels centres educatius”. Llauradó també ha traslladat al conseller la petició de la gratuïtat de les escoles bressol a partir dels dos anys i ha demanat millorar més col·laboració entre Educació i serveis socials per a reduir l’absentisme escolar”.

Visita institucional

Prèviament a la trobada amb la comunitat educativa, el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez–Cambray, ha mantingut a la Casa de la Vila una reunió amb l’alcalde i la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació. Posteriorment, el conseller ha signat al Llibre d’honor i ha saludat als representants dels diferents grups municipals reunits al Saló de Plens.

Badalona, 21 de gener de 2022