Twitter Facebook Instagram Youtube

Ajuntament, restauradors i entitats veïnals han signat un acord que fixa els nous horaris de funcionament de les terrasses dels bars i restaurants de Badalona durant l’any 2022

Ajuntament, restauradors i entitats veïnals han signat un acord que fixa els nous horaris de funcionament de les terrasses dels bars i restaurants de Badalona durant l’any 2022.

L’acord estableix un horari genèric per a les terrasses de tots els locals de negoci d’hostaleria de la ciutat i tres d’específics per a tres zones diferents de la ciutat.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), Julio Molina; juntament amb Roser Fernández, presidenta de l’Associació Forquilla Badalona; i Núria Garriga en representació del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Barcelonès Nord i Maresme Sud, han signat un acord que fixa els horaris que han de regir durant l’any 2022 el funcionament de les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat. L’acte, que s’ha fet a la terrassa del restaurant La Costa del barri de Dalt de la Vila, també ha comptat amb la presència del regidor de l’Àrea d’Espais Públics, Jordi Subirana.

L’acord contempla 4 tipologies diferents d’horaris per a l’obertura i tancament de les terrasses de bars i restaurants: un de genèric per a tots els locals de negoci d’hostaleria de la ciutat i tres d’específics per a tres zones diferents de la ciutat.

En la presentació, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha posat de relleu que aquesta proposta s’ha plantejat tenint en compte les necessitats d’ampliació d’horaris que el gremi de la restauració ha traslladat al Govern municipal i que ha estat consensuada també amb la FAVB. “La nostra voluntat amb aquest acord ha estat arribar a un consens ampli que inclou els restauradors i també els veïns de la ciutat i alhora ajudar un sector que està patint moltíssimes dificultats des de l’inici de la pandèmia”, ha afegit.

Per la seva banda, el regidor de l’Àrea d’Espais Públics, Jordi Subirana, ha indicat que atenent la demanda del sector s’han allargat alguns trams dels horaris a la nit, sobretot de cara als mesos d’estiu, per tal que els restauradors puguin fer un segon torn de sopars. Subirana ha explicat també que a partir d’aquest acord, el pròxim mes de gener es convocarà una comissió que s’encarregarà de redactar una nova ordenança específica per a les terrasses ja que l’ordenança actual data de l’any 2012.

En cadascuna de les tipologies d’horaris establertes, el desallotjament de les instal·lacions i la retirada dels elements situats a la via pública s’hauran de realitzar en un termini de 30 minuts des de la finalització de l’horari de funcionament.

Horari genèric

- No es realitzarà cap tipus de instal·lació i/o muntatge de la terrassa amb anterioritat a les 08:00 hores.

De març a octubre:

- Divendres, dissabtes i vigílies de festa, fins a les 01:00 hores

- Laborables i festius fins a les 00:00 hores.

De novembre a febrer:

- Divendres, dissabtes i vigílies de festa, fins a les 00:00 hores

- Laborables i festius fins a les 23:30 hores.

Horari restringit al carrer de Francesc Layret

Es fixa un horari restringit pel que fa a les terrasses que s’instal·len al carrer de Francesc Layret, entre els carrers de Jaume Borràs/Sant Miquel i l’avinguda de Martí Pujol, quan aquesta via es talla al trànsit i esdevé peatonal durant els caps de setmana i dies festius.

- No es realitzarà cap tipus d’instal·lació i/o muntatge de la terrassa amb anterioritat a les 09:00 hores.

- Dissabtes fins a les 01:00 hores

- Diumenges vigílies de festius i festius vigílies de festius fins a les 01:00 hores.

- Diumenges vigílies de laborables i festius vigílies de laborables fins a les 00:00 hores.

Horari amb caràcter especial

Es fixa un horari concret per als establiments situats a La Rambla, al passeig Marítim i al carrer de Santa Madrona en considerar que aquesta zona té un caràcter especial per al passeig, tant de la ciutadania de Badalona com per als visitants i turistes que visiten el litoral badaloní.

-No es realitzarà cap tipus de instal·lació i/o muntatge de la terrassa amb anterioritat a les 08:00 hores.

De març a octubre:

- Divendres, dissabtes i vigílies de festa, fins a les 02:30 hores

- Laborables i festius fins a les 00:30 hores.

De novembre a febrer:

- Divendres, dissabtes i vigílies de festa, fins a les 01:30 hores

- Laborables i festius fins a les 00:30 hores.

Horari per a zona d’especial atenció i sensibilitat

Es fixa un horari per a una zona d’especial atenció i sensibilitat emmarcada actualment als carrers Xile, Simancas, Rafael de Casanova, Onze de Setembre, Mariscal Cabanes, Balmes, Santiago, Còrdova, Covadonga, plaça dels Andes, Jerez de la Frontera, Marquès de Mont-roig, Iquique, Alfons XII (al tram comprès entre el carrer Julio Galve Brusson i el carrer Primavera), Almeria, Arquimedes, plaça Sant Roc, plaça Camarón, Príncep d'Astúries i Sant Joan Evangelista.

-No es realitzarà cap tipus de instal·lació i/o muntatge de la terrassa amb anterioritat a les 08:00 hores.

De març a octubre:

- Divendres, dissabtes i vigílies de festa, fins a les 00:30 hores

- Laborables i festius fins a les 00:30 hores.

De novembre a febrer:

- Divendres, dissabtes i vigílies de festa, fins a les 23:30 hores

- Laborables i festius fins a les 23:30 hores.

L’acord també recull que l’horari de les terrasses establert per al 2022 quedarà sense efecte o es podrà veure afectat si, com a conseqüència de la situació d’emergència generada per la pandèmia de la COVID-19, es dictés una altra regulació sobre la matèria per qualsevol autoritat que sigui competent, d’acord amb la legislació vigent en el seu moment.

Així mateix, aquests horaris es podran veure modificats per criteris tècnics, motius de convivència veïnal o d'altres que es puguin apreciar de forma puntual.

El document signat també estipula que els responsables dels establiments tindran especial atenció en l'obligat compliment de la vigent Ordenança Reguladora de Sorolls i Vibracions de Badalona en tot allò que els hi sigui d'aplicació.

Badalona, 29 de desembre de 2021