Twitter Facebook Instagram Youtube

Avui comencen a plantar-se les noves palmeres al passeig de la Rambla i al carrer de Santa Madrona de Badalona

Avui comencen a plantar-se les noves palmeres al passeig de la Rambla i al carrer de Santa Madrona de Badalona.

Aquesta actuació forma part de la campanya de replantació de l’arbrat de diversos carrers i places de la ciutat

Avui dimecres, 15 de desembre, es comencen a plantar al passeig de la Rambla i al carrer de Santa Madrona de Badalona quaranta-quatre palmeres dins la campanya de replantació d’arbrat viari que ha engegat aquest mes de desembre l’Ajuntament de Badalona a diversos carrers i places de la ciutat.

En concret es plantarà la palmera Washingtonia Robusta, més resistent davant de l’atac del coleòpter morrut roig.

La substitució de l’arbrat es fa tenint en compte l’adaptació dels propis arbres a la climatologia mediterrània i potenciant la biodiversitat en espais urbans. L'arbrat escollit s’ha pensat també tenint en compte les amplades de carrers per tal d'evitar problemes d'interferències en façanes d’habitatges i accessibilitat de les persones.

Entre les espècies d’arbres a plantar destaquem les magnòlies, i els Hibiscus syriacus que presenten una floració a la primavera i estiu molt vistosa. També es plantaran freixes, lagunàries, callistemons, pruneres de fulla vermella, prunera dels cafres, grevíl·lees, mèlies entre d'altres. En tots els arbres que es plantaran s'instal·laran dos tutors de fusta tornejats per tal de millorar la gestió del seu manteniment. Aquests tutors aniran identificats amb una franja de color blanc per tal de saber-ne l'any de plantació, planificar i establir els períodes de reg dels arbres.

Aquesta campanya vol replantar una part dels arbres desapareguts per diverses causes com poden ser els accidents de trànsit, les afectacions per temporals, el risc de fractura, per actes vandàlics o per la no adaptació a les condicions urbanes.

Amb aquestes actuacions es contribueix a l'equilibri psicosocial de les persones, incrementar la qualitat de vida, ajudar a la disminució de la contaminació acústica i atmosfèrica i la regular la temperatura durant l'estiu amb la generació d’espais d’ombra.

Recordem que el passat mes de novembre ja van començar els treballs previs a la campanya amb l’arrabassament de tres-centes trenta-set soques existents en escocells i amb la inspecció amb un georadar de l'existència de serveis soterrats que puguin dificultar la plantació. Aquesta reposició és una de les actuacions incloses en el nou contracte de manteniment d'arbrat que possibilita la millora de l'espai públic de la ciutat.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, ha manifestat que “la ciutat necessita la reposició d'uns 3.000 arbres i que aquesta campanya és un inici de la recuperació d'aquest patrimoni vegetal desaparegut”. Segons la regidora “després de més de 10 anys començarà a replantar-se facilitant això que en el termini d'uns 4 anys la ciutat tingui coberta quasi totes les baixes d'arbrat existents i amb això poder gaudir dels múltiples beneficis ambientals i socials que ofereixen”.

Badalona, 15 de desembre de 2021