Twitter Facebook Instagram Youtube

El Govern municipal destinarà 5,42 milions d’euros a la primera part del Pla de Reconstrucció Social i Econòmic

El Govern municipal destinarà 5,42 milions d’euros a la primera part del Pla de Reconstrucció Social i Econòmic.

Durant una reunió mantinguda aquest matí, l’alcalde Rubén Guijarro ha acordat amb la portaveu de Guanyem, Nora San Sebastián, la voluntat de portar aquest finançament al Ple ordinari de demà

Els recursos econòmics provenen de la incorporació de romanents

L’Ajuntament destinarà 5,42 milions d’euros per al finançament de la primera part del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Badalona. Aquest finançament, provinent de la incorporació de romanents, es presentarà al Ple ordinari de l’Ajuntament que tindrà lloc aquest dimarts 30 de novembre. Així ho ha acordat l’alcalde Rubén Guijarro amb la portaveu del Grup municipal Guanyem, Nora San Sebastián, durant una reunió mantinguda aquest matí.

La proposta acordada també ha estat traslladada al GM del PP amb l'objectiu d'aconseguir el consens en un tema de vital importància en la lluita postpandèmia a la ciutat.

El Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Badalona s’articula en ajuts en:

Formació i ocupació

Creació d'una línia d'ajuts per a les empreses que contractin a treballadors i treballadores indefinidament procedent d’ERTOS (0,5M€)

Polítiques econòmiques

Línia extraordinària d’ajudes per autònoms i microempreses de la ciutat, dels diferents sectors, que hagin vist reduïda significativament la seva facturació anual respecte a l’any anterior, i estructurada en diferents trams d’ajudes (2M€)

Cultura

Ajuda específica a autònoms del sector cultural (100.000€)

Educació

Projectes de suport emocional i suport psicològic (20.000€)

Polítiques socials

Millora i optimització de la distribució i recursos necessaris dels bancs d’aliments de Badalona per atendre a la població vulnerable (1,8M€)

Reforçar el sistema de targetes moneder (0,5M€)

Polítiques d’habitatge

Crear ajuts directes a l’habitatge des de l’Ajuntament per a aquelles famílies que per culpa de la covid-19 es troben en situació d’ERE o ERTO, simplificant els tràmits i assessorant els possibles demandants (0,5M€).

Badalona, 29 de novembre de 2021