Twitter Facebook Instagram Youtube

La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, visita Badalona per conèixer els projectes que l’Ajuntament presentarà als fons Next Generation de la Unió Europea

La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, visita Badalona per conèixer els projectes que l’Ajuntament presentarà als fons Next Generation de la Unió Europea.

L’alcalde, Rubén Guijarro, ha avançat a la ministra que Badalona vol optar a projectes de digitalització i modernització per l’import màxim de 830.000 euros

La ministra de Política Territorial del Govern d’Espanya, Isabel Rodríguez, ha visitat aquest matí Badalona on ha mantingut una reunió a la Casa de la Vila amb l’alcalde, Rubén Guijarro. Al saló de plens, ha saludat els regidors i les regidores dels grups municipals i ha signat al Llibre d’Honor de la ciutat. Posteriorment, la ministra ha fet una passejada per la ciutat, acompanyada per l’alcalde, el regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado i el subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto. La visita ha finalitzat amb l’assistència a la presentació d’un dels projectes amb els quals l’Ajuntament de Badalona optarà al finançament dels fons Next Generation de la Unió Europa.

L’Ajuntament de Badalona, segons ha avançat l’alcalde, presentarà projectes als fons Next Generation per valor de 830.000 euros, import màxim al qual poden optar els municipis de més de 50.000 habitants. Davant la ministra i portaveu del Govern espanyol s’ha presentat “in situ”, en l’aparcament de la platja davant l’estació de ferrocarril, un dels projectes que, a través de les noves tecnologies, permetria millorar la mobilitat urbana coneixent en temps real l’aforament i l’ocupació de les platges i dels aparcaments de vehicles. Amb l’ús de càmeres, sensors, aplicacions mòbils, etc., es pretén evitar els desplaçaments innecessaris i oferir alternatives més sostenibles de transport públic. L’alcalde, Rubén Guijarro, ha assenyalat que l’Ajuntament treballa en la presentació de projectes de digitalització en àmbits com la millora de la ciberseguretat; la modernització de l’administració local i la utilització d’eines com les videoconferències per apropar l’administració a la ciutadania; així com avançar amb el tractament digital de les dades (Governança de les dades) per impulsar la transparència i la presa de decisions, entre altres.

La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha destacat que el Govern d’Espanya ofereix l’oportunitat als municipis d’optar a fons europeus que aniran destinats “a la digitalització de les administracions, però en definitiva són fons destinats a la transformació de les ciutats i a la millora de les condicions de vida de la ciutadania”. La ministra, que també havia estat alcaldessa del municipi de Puertollano (Ciudad Real), ha encoratjat a la resta d’ajuntaments, com a administracions més properes a la ciutadania, perquè segueixin la línia de l’Ajuntament de Badalona i “optin a beneficiar-se d’aquests fons perquè serviran per millorar i modernitzar totes les nostres ciutats”.

Badalona, 17 de novembre de 2021