Twitter Facebook Instagram Youtube

Dimarts 2 de novembre s’obrirà la preinscripció per participar en la 26a edició del Mercat del Trasto

Dimarts 2 de novembre s’obrirà la preinscripció per participar en la 26a edició del Mercat del Trasto.

L’edició d’enguany tindrà lloc el diumenge 28 de novembre al Parc de les Muntanyetes al barri de Montigalà

La 26a edició del tradicional Mercat del Trasto de Badalona tindrà lloc el diumenge 28 de novembre. El mercat comptarà amb 248 parades. Les persones que hi vulguin participar podran fer la preinscripció en línia a partir del dimarts 2 de novembre a la pàgina web de l’Ajuntament de Badalona.

Després de dos anys d’interrupció a conseqüència de les restriccions derivades per la pandèmia de la COVID-19, el Mercat del Trasto de Badalona torna al Parc de les Muntanyetes del barri de Montigalà. Es tracta d’una fira on els ciutadans particulars i associacions sense ànim de lucre poden vendre els seus objectes de segona mà. El mercat té l’objectiu de promoure la reutilització, donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i, alhora, donin servei a persones que els necessitin. És per això que s’emmarca dins les actuacions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Inscripcions

Les persones que estiguin interessades a participar en el Mercat del Trasto del 28 de novembre muntant una parada podran fer a partir de dimarts 2 de novembre la preinscripció en línia mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament www.badalona.cat

L’enllaç directe amb el formulari electrònic de preinscripció és:

https://bit.ly/3vNHMGD )

També es poden fer les preinscripcions a l’Àrea de Medi Ambient I Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, ubicada a l’entresol de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9 -12). Aquestes preinscripcions es podran fer de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 hores, i també els dijous laborables de 16 hores a 18.30 hores. Les places s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció i tindran preferència els ciutadans de Badalona. La inscripció es tancarà un cop exhaurides totes les places disponibles.

Vessant solidari

Tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà especial cura en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que el mercat del Trasto compta amb la col·laboració l’Associació Solidança / Roba Amiga, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social, que gestionarà i valoritzarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc.) i vulguin llençar es recolliran en uns contenidors per tal que Solidança / Roba Amiga els classifiqui i els pugui recuperar.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Aquesta edició del Mercat del Trasto s’emmarca dins dels actes de La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2021 que se celebra del 20 al 28 de novembre i posa el focus en el binomi comunitat circular-comunitat sostenible i en com treballar plegats per aconseguir un planeta amb residus zero.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra cada any i té com a objectiu donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea en aquesta matèria. També vol fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus pel que respecta al consum i la producció.

El Mercat del Trasto pretén col·laborar en la reducció de residus donant una segona vida a objectes que ja no eren útils i evitant que esdevinguin un nou residu generant beneficis per al medi ambient atès que s’estalvien molts recursos a l’hora de gestionar residus.

Badalona, 28 d’octubre de 2021