Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona iniciarà les obres del Canal del Gorg el proper mes d’abril

Badalona iniciarà les obres del Canal del Gorg el proper mes d’abril.

El projecte total de 350 metres de longitud i amb un pressupost de 17 milions d’euros, es divideix en dues fases, la primera de les quals aborda la construcció de 280 metres de canal, des del carrer del Progrés fins passat el carrer de la Indústria

L’alcalde Xavier García Albiol assegura que “amb la construcció del canal fem realitat un gran somni que tenim com a ciutat ja que significa construir la nova centralitat de Badalona i ens permetrà donar un salt qualitatiu molt important, convertir-nos en un referent no només de l’àrea metropolitana, sinó català i espanyol”

El Govern de Badalona ha anunciat avui que les obres per construir el Canal del Gorg començaran el pròxim mes d’abril. Aquest projecte, treballat conjuntament amb Marina Badalona, finalment s’ha dividit en dues fases per abordar la seva materialització: la primera fase preveu la construcció de 280 metres de canal, des del carrer del Progrés fins passat el carrer de la Indústria; mentre que la segona fase arribarà fins al Port i inclou el trasllat de les vies del tren. El pressupost total de la construcció del canal és de 17 milions d’euros, 4 milions la primera fase i 13 la segona

El pròxim mes de desembre començarà la licitació de les obres de la primera fase, que després del període administratiu corresponent, permetrà que les màquines comencin a treballar durant el mes d’abril de 2022. Un cop començades, es preveu que les obres tinguin una durada de set mesos i, per tant, els primers 280 metres de canal estaran finalitzats el mes d’octubre de l’any vinent.

De forma paral·lela, el Govern treballa conjuntament amb Adif la segona fase de la construcció del canal, més complex perquè implica el trasllat de les vies del tren. L’acord ja està gairebé enllestit i permetrà la connexió de la primera fase del canal amb el port, i serà una realitat durant el mes d’agost de l’any vinent. Està previst que les obres finalitzin la primavera de 2024.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat que “amb la construcció del Canal fem realitat un gran somni que tenim com a ciutat, ja que significa construir la nova centralitat de Badalona i ens permetrà fer un salt qualitatiu molt important, convertir-nos en un referent no només de l’àrea metropolitana, sinó català i espanyol”. “Des del 2014, quan es van executar les últimes obres a la zona, no s’havia fet res més per avançar en la construcció del canal; ara, set anys després, reiniciem l'última fase, que significarà la finalització del canal i la culminació d’un dels projectes de transformació de la ciutat més important que hem fet en els últims 30 anys”, conclou l’alcalde.

Badalona, 18 d’octubre de 2021