Twitter Facebook Instagram Youtube

Comunicat del Govern municipal amb relació a l’acte de presentació dels seus equips que té previst fer el CB Sant Josep avui dijous 7 d’octubre, dia laborable en hora punta, a la Plaça de la Vila

Comunicat del Govern municipal amb relació a l’acte de presentació dels seus equips que té previst fer el CB Sant Josep avui dijous 7 d’octubre, dia laborable en hora punta, a la Plaça de la Vila.

Comunicat de premsa

En relació amb l’acte de presentació dels seus equips que té previst fer el CB Sant Josep, tallant el carrer Francesc Layret avui dijous 7 d’octubre a les 19 hores, un dia laborable i en hora punta, a la plaça de la Vila, el Govern municipal vol manifestar que:

- A fi d’evitar els greus problemes de circulació i seguretat que pot comportar el tall del carrer Francesc Layret avui dijous durant cinc hores, un dia laborable en hora punta, l’Ajuntament no ha autoritzat el Club Bàsquet Sant Josep a fer l'activitat a la plaça de la Vila.

- El club no ha demanat formalment permís a l’Ajuntament, únicament el passat 4 d’octubre va convidar al Govern municipal a assistir a la presentació. Només un dia després, el 5 d’octubre, l’Ajuntament va respondre no autoritzant la celebració d’aquesta activitat a la plaça de la Vila per motius de seguretat i oferint realitzar-la a la plaça de la Plana.

- Les característiques de l’espai ofert per l’Ajuntament –la plaça de la Plana- són més idònies per realitzar aquesta mena d’actes, amb més amplitud i, per tant, garantint la seguretat per als participants. A més, també comporta menys afectacions al trànsit rodat i a la mobilitat dels vianants.

- Aquesta recomanació està basada en un informe de viabilitat emès per la Guàrdia Urbana amb data de 5 d’octubre. L’informe desaconsella celebrar aquest acte a la plaça de la Vila un dia entre setmana, a una hora punta, per la mobilitat dels vehicles i els vianants de la ciutat, ja que pot comportar un “caos circulatori” amb afectacions per a la resta dels ciutadans.

- El mateix informe també considera que la plaça de la Vila és un espai que, en aquests moments, no pot acollir amb seguretat el nombre de persones que està previst que assisteixin entre participants i públic. En canvi, la plaça de la Plana sí que pot albergar el nombre de participants previst i garantint la seva seguretat, la del públic i també la dels vianants de la zona.

- Per tots aquests motius, i sobretot per la seguretat de les persones, l’Ajuntament no autoritza al Club Bàsquet Sant Josep a realitzar l’acte a la plaça de la Vila i emplaça el club a realitzar-lo a la plaça de la Plana.

Badalona, 7 d’octubre de 2021