Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona i Adif acorden explorar solucions que permetin reduir el soroll del tren i al mateix temps protegir la Rambla de la ciutat

L’Ajuntament de Badalona i Adif acorden explorar solucions que permetin reduir el soroll del tren i al mateix temps protegir la Rambla de la ciutat.

L’alcalde de Badalona s’ha reunit aquest matí amb la presidenta de l’entitat, María Luisa Domínguez, i han acordat estudiar la possibilitat de signar un conveni amb la UPC que permeti complir amb la normativa europea en matèria ambiental i protegir un dels espais més emblemàtics del municipi

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha reunit aquest matí amb la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez, i han acordat explorar vies alternatives a les pantalles acústiques inicialment projectades que permetin, d’una banda, reduir el soroll del tren i al mateix temps protegir la Rambla de la ciutat.

Durant la reunió, que s’ha celebrat a la seu de l’entitat a Madrid, tant l’alcalde com la presidenta han coincidit en la necessitat de buscar vies alternatives en aquests punts singulars. Aquestes alternatives hauran de complir amb la normativa europea en matèria ambiental, ajustant-se als paràmetres que marqui l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, però també hauran de protegir un dels espais més emblemàtics de la ciutat, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

Per proposar aquestes opcions, l’Ajuntament i Adif estudiaran la possibilitat de signar un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per presentar solucions tècniques viables que puguin ser adaptades a la singularitat de la Rambla del municipi. Tant l’alcalde com la presidenta s’han emplaçat a treballar de forma immediata en aquestes alternatives per poder presentar-les al més aviat possible.

Badalona, 24 de setembre de 2021