Twitter Facebook Instagram Youtube

El Centre d’Adults Morera Pomar participa en un projecte ambiental per aprendre i conscienciar sobre els residus plàstics a les platges de Badalona

El Centre d’Adults Morera Pomar participa en un projecte ambiental per aprendre i conscienciar sobre els residus plàstics a les platges de Badalona.

L’alumnat ha traslladat les seves experiències i coneixements als escolars de 6è de l’Institut escola Rafael Alberti

El Centre de Formació d’Adults Morera Pomar de Badalona ha portat a terme un projecte d’aprenentatge i servei (ApS) coordinat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb la participació de l’Escola del Mar de Badalona i Siboc Projectes Ambientals sobre els residus a les platges de Badalona, especialment dels plàstics.

L’alumnat del Centre de Formació d’Adults ha treballat sobre la generació de residus al territori metropolità (especialment a Badalona); el procés de formació de les platges; l’origen, tipologia i quantitat de residus plàstics presents al mar i, en especial, els problemes associats a la presència dels anomenats microplàstics.

Una de les principals característiques d’aquests projectes d’aprenentatge i servei de l’AMB és que l’alumnat, a més d’aprendre i fer un servei ambiental, l’han de transmetre. En aquest cas han fet de monitors ambientals amb els nens i nenes de sisè de primària de l’Institut escola Rafael Alberti de Badalona que s’ha portat a terme a la platja dels Pescadors.

Amb la voluntat de difondre a la ciutadania aquest projecte s’ha utilitzat la plataforma del joc del geocoaching (amagant capsetes amb informació ambiental a diversos punt de la platja dels Pescadors de Badalona) perquè a través de la geolocalització tothom que ho vulgui pugui jugar-hi i conscienciar-se dels efectes dels residus a les platges.

Badalona, 10 de juny de 2021