Twitter Facebook Instagram Youtube

Més d’un centenar de persones sense sostre a Badalona ja han estat vacunades

Més d’un centenar de persones sense sostre a Badalona ja han estat vacunades.

Aquest col·lectiu rep el vaccí monodosi de Jansen gràcies al treball conjunt de Generalitat, BSA i Ajuntament

Més d’un centenar de persones sense sostre ja han estat vacunades a Badalona. El passat 26 de maig al Centre municipal de pernocta Can Bofí Vell s’hi van vacunar 42 persones i el passat dimecres 2 de juny la van rebrer 64 persones més en una sala habilitada a l’Oficina Municipal de Districte número 5, situada a les instal·lacions del Palau Municipal d’Esports de Badalona.

L’Ajuntament de Badalona, a través dels Serveis Socials i Salut, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i el Departament de Salut de la Generalitat, continuen treballant per a fer possible noves jornades i augmentar el nombre vacunacions. Es calcula que el percentatge de les persones sense sostre a la ciutat que ja han estat vacunades es situaria entre el 60 i el 65%, en un col·lectiu on la mobilitat, especialment amb l’arribada del bon temps, és molt elevada.

En la jornada de vacunació al Centre municipal de pernocta Can Bofí Vell es va cridar a vacunar tant als residents al centre com a les persones que acudeixen als menjadors socials i que reben seguiment per part del personal tècnic del Serveis Socials municipals. El vaccí monodosi de Johnson & Johnson, coneguda com a Jansen, va ser administrada per personal de Badalona Serveis Assistencials (BSA).

El passat 2 de juny personal de l’Institut Català de Salut va vacunar, també amb Jansen, 64 persones sense sostre que viuen majoritàriament en la zona dels barris del Gorg i del Progrés i que també reben seguiment per part de l’equip tècnic especialitzat EDAPSS (Equip d'atenció a les persones sense sostre ) dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona. La vacunació va tenir lloc en una sala habilitada a l’OMD número 5 que està situada al Palau Municipal d’Esports.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha subratllat que: “som molt conscients de la importància que té poder atendre aquest col·lectiu de persones i les dades ens demostren que s’està fent un esforç i una feina molt important per aconseguir-ho”. Soc conscient, ha afegit l’alcalde, “que en moments tan complicats socialment com els que vivim hem de fer tots els esforços per posar l’Ajuntament al servei, sobretot, de les persones que menys recursos tenen i, en aquest cas, que puguin estar vacunats contra la Covid és una prioritat per al nostre govern”.

Badalona, 4 de juny de 2021