Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona redueix un 13,57% els delictes que es cometen a la ciutat durant el quart trimestre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior

Badalona redueix un 13,57% els delictes que es cometen a la ciutat durant el quart trimestre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior.

Segons dades del Ministeri de l’Interior, comparat amb les ciutats del voltant i amb altres capitals d’Espanya, Badalona se situa per sota en el nombre d’infraccions penals per cada mil habitants

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha assegurat que “amb la col·laboració de totes les forces de seguretat, seguirem fent tots els esforços per aconseguir que els veïns i veïnes de Badalona se sentin segurs a les seves cases i als carrers dels seus barris”

L’índex de criminalitat a Badalona durant el quart trimestre del 2020 ha baixat un 13,57% respecte al mateix període de l’any 2019. Concretament, segons les dades del Ministeri de l’Interior, durant els darrers tres mesos de l’any passat es van produir a la ciutat 10.666 delictes, mentre que en aquest període de l’any 2019 es van comptabilitzar un total de 12.341. Entre aquests delictes, els robatoris amb violència i intimidació han baixat un 15% (de 1.477 a 1.259) i els furts un 22% (de 3.410 a 2.686).

Les mateixes dades indiquen que, durant el darrer trimestre de l’any 2020, Badalona, amb 47,8, se situa per sota de la mitjana en nombre d’infraccions penals per cada mil habitants respecte a altres ciutats del voltant com L’Hospitalet (49,6) o Barcelona (70,8); i també en comparació amb altres capitals d’Espanya com València (49,8), Madrid (54,9) o Sevilla (53,9).

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha presentat avui al matí aquestes dades acompanyat de la 4a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González, i el superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrado Fernàndez, a la sala de premsa de l’edifici El Viver. Durant l’exposició pública, l’alcalde de Badalona s’ha mostrat satisfet del fet que “a la nostra ciutat la tendència delictiva va a la baixa, especialment en la xifra d’infraccions que més preocupen als veïns i veïnes: els robatoris amb violència i intimidació i els furts”. Garcia Albiol ha destacat el compromís del seu govern per millorar la seguretat amb la posada en marxa de la Policia de barri i la Unitat Omega, l’augment de la cobertura policial a la zona litoral durant l’estiu i la incorporació de nous efectius al cos de la Guàrdia Urbana.

No obstant això, l’alcalde de Badalona ha explicat que “malgrat les bones xifres i la tendència a la baixa dels delictes, som conscients i no volem negar que als barris de la nostra ciutat segueixen existint problemes de seguretat que volem entomar i reduir a la mínima expressió”. En aquest sentit, Garcia Albiol ha assegurat que “amb la col·laboració de totes les forces de seguretat i amb tota la nostra voluntat, seguirem fent tots els esforços que estiguin al nostre abast per continuar reduint les xifres delictives i, sobretot, per aconseguir que els veïns i veïnes de Badalona se sentin segurs a les seves cases i als carrers dels seus barris”.

Badalona, 20 d’abril de 2021