Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona acull del 19 al 28 de març una nova edició del Festival Blues & Ritmes

Badalona acull del 19 al 28 de març una nova edició del Festival Blues & Ritmes.

El bluesman britànic Ian Siegal inaugurarà el festival el divendres 19 de març amb un concert d’entrada lliure al Teatre Zorrilla

Joana Serrat amb la seva banda The Great Canyoners i Aziza Brahim presentaran els seus nous treballs en aquesta edició del festival

El Festival Blues & Ritmes de Badalona torna del 19 al 28 de març a la ciutat, després de no poder-se celebrar l’any passat a causa de la pandèmia, amb cinc concerts programats i amb les estrenes absolutes de dos nous discs. Els espectacles comptaran amb tots els protocols de seguretat i prevenció contra la COVID-19.

El britànic Ian Siegal, un dels bluesman més aclamats de les últimes dècades obrirà el festival divendres 19 de març, a les 20 hores, amb un concert gratuït al Teatre Zorrilla. Els seus treballs musicals han estat guardonats amb diversos premis entre ells deu British Blues Awards i quatre reconeixements dels Premis Europeus de Blues.

Divendres serà el torn de Joana Serrat que, acompanyada de la banda The Great Canyoners, presentarà el seu cinquè disc Hardcore from the Heart, un viatge emocional, dolorós i commovedor on les seves cançons reflexionen sobre les dificultats d’assolir un ideal de vida. Serà dissabte 20 de març, a les 20 hores, al Teatre Zorrilla.

Diumenge 21 de març, també el Teatre Zorrilla, a les 19 hores, es podrà veure i sentir Luke Winslow-King un dels artistes de la nova música nord-americana d’arrels, amb un ampli espectre d’influències que va de Woody Guthrie a Béla Bartok i un segell inconfusible a l’hora d’abordar músiques com el blues, el country, el folk o el jazz tradicional. Luke Winslow-King actuarà en companyia del guitarrista italià Roberto Luti, vell còmplice dels seus temps a Nova Orleans.

Divendres 26 de març, a les 20 hores, el Teatre Zorrilla serà l’escenari de l’estrena del nou disc d’Aziza Brahim, Sahari, un recull de cançons sobre l’exili i l’enyor del poble sahrauí que World Music Charts Europe ha inclòs entre els deu millors discos de l’any. Nascuda als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria) i establerta a Catalunya des de fa més de vint anys, Aziza Brahim ha actuat en escenaris de prestigi de França, Alemanya o el Regne Unit i és una de les més fermes representats artístiques dels anhels del poble sahrauí.

El festival clourà diumenge 28 de març amb l’actuació de la californiana Jesca Hoop que mostrarà el seu darrer treball Stonechild, una mirada a la cara fosca de la maternitat, produït per l’anglès John Parisch. El concert serà al Teatre Margarida Xirgu, diumenge 28 de març, a les 19 hores.

Blues & Ritmes

El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Avui és un dels festivals amb més prestigi de l’Estat en aquests estils musicals i en el seu currículum d’actuacions.

Entrades

Les entrades dels concerts estan a la venda a través de la pàgina web del Teatre Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona www.teatrezorrilla.cat

El procediment per adquirir entrades pel concert inaugural d’Ian Siegal d’aquest any ha canviat respecte anys anteriors. Per tal de controlar l’aforament (restringit al 50%) i promoure l’assistència al festival, que es preveu més complicada degut a les restriccions de mobilitat, s’ha optat per poder facilitar a aquelles persones que han comprat entrades per altres concerts del festival, la possibilitat de poder assistir de forma gratuïta al concert inaugural. A través d’un codi generat en la compra dels altres concerts poden adquirir un màxim de dues entrades fins a exhaurir localitats.

Badalona, 11 de març de 2021