Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona reactiva el projecte Radars per prevenir la soledat i l’aïllament de la gent gran

L’Ajuntament de Badalona reactiva el projecte Radars per prevenir la soledat i l’aïllament de la gent gran.

Aquesta iniciativa vol teixir una xarxa ciutadana de detecció i suport a les persones grans en situació de vulnerabilitat

La regidoria de Gent Gran de l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona ha reactivat el projecte “Radars Badalona” de creació una xarxa comunitària i de prevenció que redueixi el risc de soledat i d’aïllament de la gent gran.

L'objectiu és la detecció de situacions de soledat no desitjada entre el col·lectiu de les persones grans, afavorint la convivència ciutadana, promovent la participació social, la solidaritat i potenciant la tolerància, el respecte i la responsabilitat envers les persones grans de la nostra ciutat.

El projecte Radars Badalona va posar-se en marxa amb una prova pilot als barris de Dalt la Vila, Centre i Coll I Pujol l'any 2019. En aquests dies la regidora de Ciutadania, Florència Badia ja s’ha reunit amb els representants de veïns, entitats i serveis que conformen el projecte Radars.

Durant les pròximes setmanes els voluntaris del Projecte visitaran comerços, farmàcies i entitats dels barris per tal de demanar la seva col·laboració com a detectors -radars- de persones grans en aquestes situacions. També es podrà facilitar informació al telèfon gratuït 900 102 844 que està oberta a tota la ciutadania.

La regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona, Florència Badia ja ha avançat que l’objectiu és treballar per la implementació d'aquest projecte en altres barris de la ciutat.

El projecte Radars es porta terme mitjançant un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona

Badalona, 22 de gener de 2021