Twitter Facebook Instagram Youtube

Els alcaldes de Badalona i Sant Adrià i el conseller d’Empresa i Coneixement mostren el seu compromís per desenvolupar conjuntament el Hub del coneixement de Barcelonès Nord

Els alcaldes de Badalona i Sant Adrià i el conseller d’Empresa i Coneixement mostren el seu compromís per desenvolupar conjuntament el Hub del coneixement de Barcelonès Nord.

Xavier Garcia Albiol, Joan Callau i Ramon Tremosa han visitat aquest matí el sector de les Tres Xemeneies i l’edifici de la CACI, les dues ubicacions on s’ha d’emplaçar el projecte

L’alcalde de Badalona s’ha mostrat orgullós de “poder tirar endavant aquest ambiciós projecte que servirà per desenvolupar la comarca i contribuir a la reactivació econòmica de la nostra ciutat”

Aquest dimecres al matí l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, han visitat el sector de les Tres Xemeneies i l’edifici de la CACI per mostrar el compromís de les tres administracions per treballar conjuntament en el desenvolupament del Hub del Coneixement del Barcelonès Nord, que s’emplaçarà en aquestes ubicacions. Aquest projecte consisteix en la creació d’un hub internacional de coneixement per al desenvolupament sostenible i la pau.

La visita s'ha iniciat a la Nau de Turbines de les Tres Xemeneies, amb la voluntat d’avaluar el seu estat i els usos proposats per a aquest icònic espai en el marc del projecte funcional del nou centre de coneixement. A continuació la visita s’ha traslladat a la CACI de Badalona, l’edifici que actuarà com espai operatiu de qualitat durant el període d'obres, urbanització i desenvolupament del projecte funcional del hub. A més, la CACI albergarà l'Oficina Tècnica de suport del projecte i actuarà com un espai de promoció internacional i d'atracció d'institucions i iniciatives que es puguin sumar al nou punt d'intercanvi de coneixement.

Durant la visita s’ha explicat que en el termini màxim de sis mesos, el Departament d’Empresa i Coneixement haurà de presentar una proposta de programa de gestió funcional, que haurà d’estar en línia amb el Pla director urbanístic del front litoral en l’àmbit de les Tres Xemeneies, actualment en tramitació. El document haurà d’incloure tant la definició de les activitats a implantar als edificis de la Nau de Turbines i les Tres Xemeneies i al nou àmbit d’activitat econòmica adjacent, de 92,3 hectàrees, com els instruments que garanteixin la participació dels diferents departaments de la Generalitat implicats en el projecte i la coordinació amb les diverses administracions que hi prenen part.

Xavier Garcia Albiol s’ha mostrat orgullós del “compromís de les tres administracions per tirar endavant aquest ambiciós projecte que servirà per desenvolupar la nostra comarca i contribuir a la reactivació econòmica i la reindustralització de Badalona”. L’alcalde de Badalona ha insistit en el fet que “per poder enfortir-nos i créixer com mereix la nostra ciutat és necessari establir consensos amb la resta de les administracions, i en aquest cas ho hem aconseguit”. “Aquest compromís conjunt permetrà a l’edifici de la CACI esdevenir un punt d’atracció i ser protagonista d’un projecte tan important com el Hub del Coneixement del Barcelonès Nord” ha conclòs l’alcalde.

Badalona, 23 de desembre de 2020