Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona contractarà una empresa perquè comenci l’enderrocament de la nau sinistrada del carrer de Guifré

L’Ajuntament de Badalona contractarà una empresa perquè comenci l’enderrocament de la nau sinistrada del carrer de Guifré.

Les feines de desenrunament es faran amb la supervisió de Bombers per confirmar que no es troben més cossos i de Mossos d’Esquadra per preservar la investigació de l’origen de l’incendi

Aquest vespre els Bombers de la Generalitat han donat per finalitzada la fase aguda de l’incendi que va cremar la nit de dimecres una nau abandonada al carrer de Guifré del barri del Gorg de Badalona. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que l’Ajuntament ja ha iniciat el procés per contractar una empresa que comenci “si és possible, demà mateix” l’enderrocament dels edificis afectats.

Les feines de treure la runa es faran en una primera fase sota la supervisió de Bombers per confirmar totes les exploracions realitzades fins ara i que no es trobi cap cos més. L’incendi ha ocasionat la mort de tres persones i, segons el darrer balanç dels Serveis d’Emergències Mèdiques, s’han atès 25 persones amb patologies diverses, de les quals 9 han estat traslladades a centres hospitalaris. D’aquestes, tres es troben en estat greu o molt greu i 6 menys greu.

L’alcalde de Badalona ha agraït l’esforç i la dedicació de bombers, serveis d’emergència, protecció civil, serveis socials, Creu Roja, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana que han evitat que haguéssim de lamentar encara més morts. Així mateix ha valorat el suport del Govern de la Generalitat i totes les mostres d’afecte rebudes d’arreu.

Xavier Garcia Albiol ha llançat una reflexió arran d’aquests fets. “Si no tenim instruments per poder actuar davant d’aquestes situacions, tragèdies com les d’avui molt lamentablement es poden tornar a produir a Badalona o a qualsevol altre lloc del país, i per això demano responsabilitat i consciència per part de tothom”.

Badalona, 10 de desembre de 2020