Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona recomana avançar les visites als cementiris municipals abans de la diada de Tot Sants

L’Ajuntament de Badalona recomana avançar les visites als cementiris municipals abans de la diada de Tot Sants.

La voluntat del consistori es evitar riscos de contagi a causa de les aglomeracions que habitualment hi ha durant aquests dies al dos cementiris de la ciutat

Ateses les circumstàncies especials actuals derivades del COVID-19, i les aglomeracions que habitualment es donen durant la diada de Tot Sants al Cementiri de Sant Pere i al Cementiri del Sant Crist de Badalona, l’Ajuntament de Badalona recomana als usuaris i usuàries que assisteixen a aquests recintes durant aquests dies avançar la seva visita per tal d’evitar els possibles riscos de contagi.

Aquesta recomanació es pren a causa de la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, que no permet les activitats que comportin aglomeracions que no garanteixin les distàncies interpersonals, entre persones no convivents, ni les adequades mesures higièniques, per evitar l’alt risc de contagis.

Per aquest motiu es demana que es planifiquin amb temps les visites als cementiris durant aquests dies i que s’estigui el menys temps possible dins el recinte.

Durant aquestes dates en els dos cementiris municipals es realitzarà un control d’aforament màxim de persones per accedir al recinte i es vetllarà que es mantingui la distància de seguretat interpersonal a les seves instal·lacions. També es posarà a disposició del públic dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Les instal·lacions es desinfectaran de forma habitual i les tasques de manteniment i neteja de les zones verdes per condicionar els espais s’iniciaran properament.

Aquest any tampoc es podrà menjar ni beure als cementiris i es recomana no fer servir els bancs que hi ha per tot el recinte.

Com cada any per aquestes dates de Tots Sants els dos cementiris, el de Sant Pere o Cementiri nou i el del Sant Crist o Cementiri vell amplien els seus horaris i obriran des d’avui dilluns, 19 d’octubre, fins dimarts 3 de novembre, de 8 a 18 hores, i diumenge 1 de novembre, de 8 a 19 hores.

Recordem que, com passa durant la resta de l’any, hi haurà un servei d’escales per a qui ho necessiti.

L’Ajuntament de Badalona recomana l’ús del transport públic per accedir als dos cementiris de la ciutat, principalment el dia 31 d´octubre i 1 de novembre. Durant aquests dies hi haurà un servei especial d’autobusos que cobrirà els recorreguts entre diferents barris i el Cementiri de Sant Pere.

Recordem que durant la resta de l’any la línia B3 de TUSGSAL arriba els diumenges i dies festius al Cementiri de Sant Pere.

Per a més informació: TUSGSAL trucant al telèfon 901 51 11 51 o entrant a la seva pàgina web https://www.tusgsal.cat

L’Ajuntament de Badalona recorda que totes les persones que vulguin accedir als cementiris han de complir les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries, és adir portar les mascaretes posades i respectar la distància de seguretat durant l’estança als recintes.

Badalona, 19 d’octubre de 2020