Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde de Badalona qualifica de “pedaç insuficient” la nova Instrucció dictada per la Fiscalia General de l’Estat contra les ocupacions de pisos

L’alcalde de Badalona qualifica de “pedaç insuficient” la nova Instrucció dictada per la Fiscalia General de l’Estat contra les ocupacions de pisos.

Xavier Garcia Albiol reclama un canvi normatiu més contundent que permeti lluitar contra les màfies organitzades que generen inseguretat i problemes de convivència

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, valora com “insuficient” i “que no resol el problema de fons” la Instrucció emesa ahir per la Fiscalia General de l’Estat sobre els criteris d’actuació per als fiscals en la sol·licitud de mesures cautelars contra l’ocupació d’immobles.

La Instrucció número 1/2020, de 15 de setembre dictada per la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, té com a objectiu que els fiscals “reforcin la seva intervenció en defensa dels drets de les víctimes dels perjudicats per aquests delictes, recorrent amb més rapidesa a les eines legals disponibles al nostre ordenament jurídic, capaços de restablir el legítim dret del denunciant i evitar la persistència en el temps de la conducta delictiva mentrestant es tramita el corresponen procediment”.

Per a l’alcalde aquesta Instrucció és “només un pedaç, no ofereix cap solució nova al problema de les ocupacions”. En aquest sentit Xavier Garcia Albiol assenyala que “reclamem un veritable canvi normatiu i una Instrucció molt més contundent de la Fiscalia per poder lluitar contra les màfies que fan de l’ocupació el seu modus vivendi, s’ha de posar fi a l’actual situació on els ocupes tenen més drets que els propietaris”. L’alcalde recorda que “el problema real s’agreuja amb els pisos propietat dels bancs que són ocupats per màfies i que generen problemes d’inseguretat i de convivència amb la resta de veïns, persones honrades que només volen viure en pau i tranquil·litat a casa seva”.

Badalona, 16 de setembre de 2020