Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona participa aquest cap de setmana en el 3r Bioblitz Metropolità de recerca sobre la fauna i la flora de la xarxa de parcs i platges metropolitanes

Badalona participa aquest cap de setmana en el 3r Bioblitz Metropolità de recerca sobre la fauna i la flora de la xarxa de parcs i platges metropolitanes.

Es convida a la ciutadania a fotografiar, etiquetar i publicar les imatges a Instagram i Twitter per a fer un recompte de la biodiversitat d’espècies animals al territori metropolità

Badalona és un dels municipis que participa en el 3r Bioblitz Metropolità. Ciència ciutadana. El Bioblitz és una activitat de ciència que té l'objectiu principal de fer, mitjançant fotografies, un recompte d'espècies i obtenir una imatge de la biodiversitat al territori metropolità. La nova edició del Bioblitz tindrà lloc aquest cap de setmana del 30 i 31 de maig en el conjunt dels 51 parcs i les 41 platges metropolitanes, amb activitats que s’allargaran durant una setmana més.

Aprofitant el desconfinament i les franges de passeig que encara continuen vigents, des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i des dels diferents ajuntaments, es convida la ciutadania a fotografiar els organismes vius dels parcs i les platges del seu entorn i que les publiquin als seus perfils d’Instagram i Twitter amb l’etiqueta @parcsplatgesAMB i #BioblitzMetropolità20. Amb aquest recompte fotogràfic d'espècies de flora i fauna dels parcs i de les platges metropolitanes es podrà obtenir una imatge actualitzada de la biodiversitat i els seus ecosistemes al territori metropolità.

Experts de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia), del Museu de Granollers, del Centre Mediambiental l’Arrel i de Galanthus ajudaran a identificar tot el material gràfic que s’obtingui durant el cap de setmana.

La setmana vinent, de l’1 al 5 de juny, tindran lloc sessions temàtiques en directe per Instagram de 17.30 a 18.30 hores on es comentaran les piulades més curioses o significatives, guiades pels mateixos naturalistes. Dilluns es tractarà sobre els ocells amb l’ICO; dimarts, papallones amb el Museu de Granollers; dimecres, làmines d’aigua amb Galanthus i dijous, botànica amb el Centre Mediambiental l’Arrel. Per al divendres 5 de juny a les 18 hores s’ha previst la sessió de cloenda per celebrar el dia mundial del Medi Ambient, guiada per la periodista Cori Calero.

Podeu trobar més informació a:

http://www.amb.cat/web/territori/actualitat/campanyes/bioblitz-metropolita

Badalona, 27 de maig de 2020