Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona obrirà el dilluns 25 de maig el servei de préstec i consulta bibliogràfica de les biblioteques de Canyadó, Llefià i Sant Roc

Badalona obrirà el dilluns 25 de maig el servei de préstec i consulta bibliogràfica de les biblioteques de Canyadó, Llefià i Sant Roc.

La reobertura d’aquestes instal·lacions públiques es farà seguint tots els protocols sanitaris establerts per tal d’assegurar el benestar dels treballadors i els usuaris

El pròxim 1 de juny s’iniciaran les obres de la nova climatització de la biblioteca de Can Casacuberta

L’Ajuntament de Badalona, seguint el procés de desescalada establert, obrirà el pròxim dilluns 25 de maig el 50 per cent de les biblioteques públiques de la ciutat. Concretament, les instal·lacions que quedaran obertes al públic seran les biblioteques de Canyadó, Llefià i Sant Roc. En les pròximes setmanes i segons l’evolució de la situació sanitària, es procedirà a reobrir les biblioteques de Lloreda i Pomar. En el cas de la biblioteca Can Casacuberta, la instal·lació romandrà tancada mentre durin les obres de millora de la climatització de l’equipament, que començaran el pròxim 1 de juny.

En aquesta fase inicial d’obertura de les biblioteques públiques els serveis estaran limitats. Només es podrà accedir al servei de préstec, al retorn de llibres prestats i a la consulta d’informació bibliogràfica. L’accés a la biblioteca per consultes de fons, l’ús d’ordinadors, les taules per llegir i estudiar i la resta de serveis propis de la biblioteca seguiran tancats.

Per tal d’assegurar el benestar i la protecció de la salut dels treballadors i les persones usuàries, l’Ajuntament ha establert el següent protocol de prevenció i higiene per fer ús dels serveis de les biblioteques:

  - L’atenció es farà amb cita prèvia (per telèfon o per correu electrònic de cada biblioteca). Només entrarà una persona per ser atesa i fins que no surti aquesta no entrarà la següent.

  - L’ús de mascareta és obligatori.

  - Aplicació de gel hidroalcohòlic als usuaris a l’entrada de la biblioteca.

  - El retorn de llibres es farà a través de les bústies de retorn situades a l’exterior de l’equipament. Els llibres retornats es guardaran en quarantena i no tornaran a estar disponibles per préstec fins passats els 14 dies estipulats.

  - Els treballadors disposaran de l’equipament de protecció necessària i desenvoluparan la seva feina en torns per tal d’assegurar el compliment de les distàncies de seguretat i els diferents protocols sanitaris.

Horaris i contactes per demanar cita prèvia

Aquests són els horaris i els contactes per demanar cita prèvia de les biblioteques públiques que obriran aquest dilluns 25 de maig:

  - Biblioteca Sant Roc. Oberta al públic de 10 a 14 hores. Telèfon de contacte: 934601257. Correu electrònic: b.badalona.sr@diba.cat

  - Biblioteca Llefià – Xavier Soto. Oberta al públic de 16 a 20 hores. Telèfon de contacte: 933832970. Correu electrònic: b.badalona.lle@diba.cat

  - Biblioteca Canyadó i Casagemes Joan Argenté. Oberta al públic de 16 a 20 hores. Telèfon de contacte: 934614789. Correu electrònic: b.badalona.ca@diba.cat

Obres de climatització de Can Casacuberta

L’Ajuntament de Badalona treballa conjuntament amb la resta d’administracions per seguir el procés de desescalada del confinament i la reobertura gradual dels equipaments públics. En el cas de les biblioteques de Pomar i Lloreda, s’espera que la reobertura sigui tan aviat com la situació ho permeti. Pel que fa a la biblioteca de Can Casacuberta, la instal·lació romandrà tancada durant els mesos vinents a causa de les obres per adequar la climatització de l’equipament, que començaran el pròxim 1 de juny.

El 1r tinent d’alcaldia de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones, Juan Fernàndez, ha explicat que les obres de Can Casacuberta “permetran donar una solució definitiva als problemes de climatització que la instal•·ació arrossegava des de fa molt temps i milloraran les condicions dels treballadors i les persones usuàries”. Fernàndez ha afegit que el govern municipal treballa per fer altres actuacions de manteniment en la biblioteca.

Pel que fa a la reobertura de les instal·lacions, el 1r tinent d’alcaldia ha destacat la importància de poder donar una altra vegada aquest servei a la ciutadania i ha assegurat que “des de la Taula d’Emergències de l’Ajuntament farem un seguiment exhaustiu de com funciona el procés gradual d’obertura d’equipaments per tal d’assegurar el compliment dels protocols sanitaris, evitar l’afluència massiva de persones i seguir avançant en el retorn a l’activitat a la ciutat”

Badalona, 20 de maig de 2020