Twitter Facebook Instagram Youtube

Avui es comencen a posar a punt les platges de Badalona per quan la situació actual permeti gaudir d’aquest espai

Avui es comencen a posar a punt les platges de Badalona per quan la situació actual permeti gaudir d’aquest espai.

Aquestes tasques serveixen perquè la sorra de les platges estiguin en màximes condicions d'higiene i salubritat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona realitza aquest dimecres a Badalona els treballs de condicionament de les platges. Aquestes tasques de la llaurada es fan amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i regiren la sorra fins a 50 cm de profunditat. L'objectiu és airejar la sorra i permetre que els raigs del sol hi penetrin per potenciar al màxim l'acció desinfectant. Aquest procés també ajuda a netejar els residus que han quedat amagats dins la sorra, fet que també millora la seguretat dels usuaris.

La llaurada requereix una preparació prèvia de la sorra, per això, prèviament es garbella per retirar els residus que hi puguin haver en els 10 cm superficials i no es barregin amb la sorra. Aquesta operació de neteja mecànica es repeteix després de llaurar per regularitzar la sorra i deixar les platges totalment pentinades. Uns dies abans es passa un tractor amb un electroimant per retirar possibles elements metàl·lics que es troben a la sorra.

A causa de les diverses afectacions produïdes pel temporal Gloria i els següents temporals en alguns casos no serà possible realitzar el llaurat a la totalitat de superfície de sorra. En el cas de Badalona, els treballs es faran a les platges del Coco i Pont del Petroli.

Badalona, 13 de maig de 2020