Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona celebra el 40è aniversari de la constitució dels ajuntaments democràtics

L’Ajuntament de Badalona celebra el 40è aniversari de la constitució dels ajuntaments democràtics.

L'acte tindrà lloc el dimecres 11 de desembre al Museu de Badalona amb la conferència “De la Transició al primer ajuntament democràtic”

L’Ajuntament de Badalona ha organitzat el pròxim dimecres, 11 de desembre, un acte per a commemorar el 40è aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics. L’eix central serà la conferència “De la Transició al primer ajuntament democràtic” que oferirà la directora del Museu i autora de diversos treballs sobre aquest període de la història recent, Margarida Abras, amb la presentació de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor. L’acte tindrà lloc a partir de les 19 hores a la Sala d’actes del Museu de Badalona.

La conferència, centrada a la ciutat de Badalona, farà un recorregut per la segona meitat de la dècada de 1970 –a partir de la mort del dictador Francisco Franco- i pels anys 1979-1983, que corresponen al govern del primer ajuntament escollit de forma democràtica des de l’època de la República.

Es tracta d’una etapa marcada per nombroses reivindicacions veïnals, que va culminar amb les eleccions municipals del 3 d’abril de 1979, amb les quals es va renovar completament la composició del consistori i que van significar l’inici d’una nova etapa d’Il·lusió i treball per resoldre les nombroses mancances de la ciutat.

Badalona, 9 de desembre de 2019