Twitter Facebook Instagram Youtube

Comença la vacunació als alumnes de 6è de primària dels centres escolars de Badalona

Comença la vacunació als alumnes de 6è de primària dels centres escolars de Badalona.

Aquest any el calendari de vacunació amplia l’estratègia de prevenció de la meningitis amb la vacuna tetravalent

Com cada any, els professionals sanitaris dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de Badalona Serveis Assistencials (BSA) i Institut Català de la Salut (ICS) es desplaçaran als centres escolars de Badalona per administrar als alumnes de 6è de primària les vacunes pertinents del calendari de vacunacions de Catalunya.

Les vacunes que s’administraran són:

    • La vacuna contra el papil·loma humà (VPH), en dues dosis i únicament a les noies.

    • La vacuna contra l’hepatitis A (HA), en dues dosis. En cas que els alumnes ja estiguin vacunats amb una dosi anterior se’ls administrarà únicament la segona dosi.

    • La vacuna contra la varicel·la (V), que s’administrarà en dues dosis als alumnes que no hagin passat la malaltia ni hagin rebut la vacuna. En el cas que ja estiguin vacunats amb una dosi se li administrarà la segona.

Com a novetat d’aquest any, el calendari amplia l’estratègia de prevenció de la malaltia meningocòccica, ja que inclou la cobertura contra més tipus de meningococ. Per això s’administrarà la vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (MACWY), en una única dosi, independentment de les dosis administrades de la vacuna MC. És convenient administrar aquesta nova vacuna encara que els alumnes ja hagin rebut altres dosis de la vacuna MC. Es tracta d’un reforç per evitar la malaltia, ja que s’ha observat que la immunitat pot disminuir amb el pas del temps.

El Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona recorda que la vacunació als centres escolars té com a objectiu facilitar-ne l’accés i continuar amb el calendari de vacunacions que s’inicia a la infància i que és la millor opció per a la prevenció i el control de les malalties incloses en el calendari de vacunacions.

Badalona, 19 de novembre de 2019