Twitter Facebook Instagram Youtube

Possible modificació en el gust de l’aigua en algunes zones de Badalona

Possible modificació en el gust de l’aigua en algunes zones de Badalona.

L’empresa Aigües de Barcelona comunica que algunes llars de la ciutat poden patir un canvi en el gust de l’aigua corrent a causa de l’augment de la producció a les dessaladores

Aquesta situació no representa cap problema des del punt de vista de la qualitat sanitària de l’aigua

L’empresa Aigües de Barcelona ha comunicat que el gust de l’aigua d’algunes llars de Badalona s’ha pogut veure modificat durant els darrers dies a causa de l’augment de la distribució d’aigua produïda en dessaladores. Aquest fet està motivat per la baixada per sota del llindar del 60% del sistema d’embassaments Ter-Llobregat que es va detectar a finals del passat mes. Aquest indicador marca l’entrada a l’estat de prealerta de sequera i comporta que la producció d’aigua a les dessaladores s’incrementi per tal de preservar el nivell dels embassaments.

A conseqüència d’aquesta situació, certes zones de l’àrea metropolitana que habitualment reben aigua d’altres orígens han passat a rebre un subministrament amb un component important d’aigua de dessaladora. El canvi en l’origen es pot percebre per part dels usuaris en el gust de l’aigua, però en cap cas aquest fet representa un problema des del punt de vista de la qualitat sanitària de l’aigua.

Badalona, 28 d’octubre de 2019