Twitter Facebook Instagram Youtube

El Museu de Badalona acull l’exposició “Estels, ermites i esglesioles de la serralada de Marina”

El Museu de Badalona acull l’exposició “Estels, ermites i esglesioles de la serralada de Marina”.

La mostra es podrà veure del 26 de setembre al 3 de novembre

Aquest dijous, 26 de setembre, a les 19 hores, el Museu de Badalona inaugura “Estels, ermites i esglesioles de la serralada de Marina”, una exposició que aplega una trentena de fotografies nocturnes dels elements arquitectònics que es poden veure pels camins, els turons i les valls d’aquest indret natural que Badalona comparteix amb les poblacions veïnes de Tiana, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, i Sant Fost de Campsentelles.

L’autor d’aquesta proposta artística és l’arquitecte i fotògraf Mariano Pagès que mostra l’entorn paisatgístic i les joies arquitectòniques que s’amaguen a la serralada de Marina, d’una manera original i amb una estètica espectacular.

Les fotografies de Pagès són el resultat de recórrer el territori i d’investigar-ne la història per posar en valor el patrimoni i mostrar-lo d’una forma innovadora i molt atraient. L’espera llarga i pacient a la cerca de la foscor precisa, intentant esborrar els efectes de la contaminació lumínica, i treballar amb la llum de la lluna i dels estels, d’espelmes, de llanternes o cops de flaix, són la seva marca d’identitat. El resultat d’aquesta tècnica permet copsar com el cel abraça els murs de les construccions aconseguint ambients màgics que conviden a viatjar al món de la solitud, a un moment de comunió entre la natura i l’obra humana.

Durant l’acte d’inauguració de la mostra Pagès ens passejarà per la sala mentre per explicar el treball de camp que ha fet a la serralada i els secrets de la seva particular tècnica fotogràfica.

Per a més informació: Museu de Badalona. Departament de difusió. Telèfon

93 464 49 11.

Badalona, 24 de setembre de 2019