Twitter Facebook Instagram Youtube

‘L’habitació del costat’, dirigida per Julio Manrique, primer dels 20 espectacles de la nova temporada als teatres municipals de Badalona

‘L’habitació del costat’, dirigida per Julio Manrique, primer dels 20 espectacles de la nova temporada als teatres municipals de Badalona.

La programació s’inicia el 27 de setembre amb novetats com el canvi d’hora de les funcions i millores als sistemes de sonorització

Les entrades i els abonaments es posaran a la venda a les taquilles del Teatre Zorrilla els dies 29, 30 i 31 de juliol en horari de 18 a 21h, i a través de la pàgina web teatrezorrilla.cat a partir del dimarts 30 de juliol

La societat municipal Badalona Cultura, SL ha programat 20 muntatges que s’exhibiran des del mes de setembre fins al desembre als escenaris del Teatre Zorrilla, el Teatre Principal i el Teatre Blas Infante, entre els quals el públic podrà trobar una àmplia oferta cultural.

En aquest semestre destaquen tres novetats que afecten als espectadors dels teatres municipals:

Canvi d’hora de les funcions

La primera és el canvi d’hora d’inici de les funcions del divendres i dissabte passant de 21h. a 20.30h. Aquest canvi s’ha produït arrel d’una enquesta que es va fer entre els espectadors habituals.

Millores del sistema d’accessibilitat auditiva

La segona fa referència a la col·locació dels sistema de so amplificat i bucle magnètic individual per tal de poder seguir la funció sense problemes i no perdre res de l’espectacle.

Descomptes a través del web

La tercera novetat és la possibilitat de comprar entrades amb descompte a través de la pàgina web del Teatre Zorrilla, així com la consolidació de les zones de preus.

Setembre

La temporada comença el divendres 27 de setembre, a les 20.30 hores, al Teatre Zorrilla, amb l’obra L’habitació del costat dirigida per Julio Manrique i protagonitzada, entre d’altres, per Carlota Olcina, guanyadora del Premi Butaca 2019 com a millor actriu de repartiment.

Octubre

Durant el més d’octubre es presentarà el nou disc del grup vocal Gema 4 que amb les seves veus excepcionals, en un treball acurat, delicat i d’altíssim nivell musical commemoraran els seus 25 anys d’història .

La setmana següent arriba un dels èxits més important de la temporada com és La reina de la bellesa de Leenane, amb Marta Marco, com una de les protagonistes.

Per obrir la temporada dels espectacles familiars torna la Dàmaris Gelabert per oferir un concert amb els temes més populars del seu repertori després de l’èxit aconseguit l’any passat omplint el Teatre Zorrilla.

Durant l’octubre, entre el divendres 18 i el diumenge 27, tindrà lloc als tres teatres la 45a edició del FILMETS Badalona Film Festival. Més informació sobre horaris i projeccions al portal web del festival: festivalfilmets.cat.

Divendres 25, en el Teatre Principal, es presentarà l’espectacle que porta per títol Mili KK, que en forma de teatre-documental ens explicarà la lluita durant més de 30 anys del moviment d’objectors de consciència i insubmisos per aconseguir abolir el servei militar.

Novembre

Presentació d’un nou treball discogràfic de la badalonina Mar Serra, acompanyada dels seus músics, que es podrà gaudir per primer cop en el Teatre Principal el 8 de novembre.

El Teatre Zorrilla acollirà el 9 de novembre Una gossa en un descampat, obra que ha obtingut tres premis butaca 2019 en direcció, espectacle de petit format i text teatral de Clàudia Cedó.

El mes de novembre, dins del programa d’impuls al teatre amateur de la ciutat Badalona a escena, acull també el muntatge de la Cia. Màgic Empenta amb l’obra El sueño de mi vida. Serà el 10 de novembre en el Teatre Blas Infante. El 17 de novembre, al Teatre Principal, l’associació d’amics del Teatre Zorrilla presentarà una adaptació del Don Joan amb el títol de Don Joan: El mite.

També, com ja és habitual en el Teatre Zorrilla, i coincidint amb Santa Cecília, tindrà lloc el concert de la Banda Simfònica de Badalona.

El 16 de novembre en el Teatre Zorrilla serà l’oportunitat de veure la interpretació de Lola Herrera en el paper de Carmen Sotillo en l’obra de Miguel Delibes Cinco horas con Mario.

Finalitzarà la programació del mes de novembre amb dos espectacles ben diferent al Teatre Blas Infante: un destinat al públic familiar, A taula!, la història d’amistat entre un ogre i un nen, a càrrec de la companyia. Peus de Porc, el diumenge 24 de novembre a les 18 hores. I un segon amb un dels millors monologuistes actuals com és el David Guapo, amb el seu darrer espectacle #quenonosfrujanlafiesta2, que tindrà lloc el divendres 23 a les 20.30 h.

Desembre

Al desembre està programada la comèdia, Escape room, escrita i protagonitzada, entre d’altres per Joel Joan, on es posarà a prova l’amistat dels protagonistes fins a límits insospitats.

Els següents espectacles tenen com a eix principal la lluita de la dona. El primer, en el Teatre Principal el 5 de desembre, creat per Les Impuxibles i la Carla Rovira, que parla de la violència sexual com a temàtica central per fer viure un collage d’emocions als espectadors i espectadores. El segon, que tindrà lloc en el Teatre Zorrilla el 15 de desembre, és un monòleg còmic protagonitzat per l’actriu Mercè Aranega, Shirley Valentine de Willy Russell, on ens parla de la possibilitat de canvi i del coratge de viure.

El diumenge 15 de desembre en el Teatre Principal es presenta un espectacle per nadons on s’interactua amb una companyia integrada per ballarins i músics. L’espectacle porta per nom My baby is a queen i està interpretat per la companyia La Petita Malumaluga, experts en propostes per a públic familiar.

La setmana següent arriba al Teatre Principal Lapònia, dels joves dramaturgs Cristina Clemente i Marc Angelet, que han escrit una comèdia sobre les mentides, les il·lusions i l’educació que rebem des de ben petits.

Per finalitzar els espectacles familiars es podrà veure l’espectacle La nena dels pardals, interpretada per Teatre de detall amb la música en directe del grup badaloní La Tresca i La Verdesca. Aquest espectacle ha obtingut molts reconeixements, tant pel públic (Mostra d’Igualada 2018 i Butaca 2018) com per la crítica musical (Endrerrock 2018).

Tancarà la programació Troia, una veritable Odissea!; un musical per a tots els públics, una fusió escènica i musical potent, expressiva i molt plàstica des de la mirada de Cor de Teatre.

Abonaments i entrades

Per aquesta temporada es presenten els dos tipus d’abonaments que inclouen 5 espectacles per un preu de 75€.

Els espectacles que conformem l’abonament A són Gema 4, Cinco horas con Mario, Escape room, Shirley Valentine i Troia, una veritable Odissea!.

Els espectacles de l'abonament B són L’habitació del costat, La reina de la bellesa de Leenene, Una gossa en un descampat, Aüc. El so de les esquerdes i Lapònia.

Els abonats del teatre podran passar pel vestíbul del teatre per fer la renovació els dies 24, 25 i 26 de juliol, en horari de 18 a 21 h, i el matí del divendres 26 de juliol de 10 a 14h.

Les entrades i els nous abonaments es posaran a la venda a les taquilles del Teatre Zorrilla els dies 29, 30 i 31 de juliol en horari de 18 a 21h, i a través de la pàgina web teatrezorrilla.cat a partir del dimarts 30 de juliol.

Badalona, 18 de juliol de 2019