Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest divendres els encants de Montigalà acull el mercat de les cooperatives escolars del projecte “Cultura emprenedora a l’escola”

Aquest divendres els encants de Montigalà acull el mercat de les cooperatives escolars del projecte “Cultura emprenedora a l’escola”.

Enguany hi participen 325 alumnes de diverses escoles que han creat tretze cooperatives

325 nens i nenes de 5è de les escoles Alexandre Galí, Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández i Pau Picasso de Badalona, que participen en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, portaran als encants de Montigalà els productes que han elaborat a les seves cooperatives per posar-los a la venda. Els alumnes, que reben formació teòrica i pràctica sobre la creació d’empreses, oferiran els seus productes aquest divendres 7 de juny, de 9 a 12 hores, als encants de Montigalà. L’acte s’havia de fer divendres 24 de maig però es va haver d’ajornar a causa de la pluja.

El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” s’està duent a terme a un total de 218 escoles de 94 municipis catalans i està adreçat a l’alumnat del cicle superior de l’educació primària. A Badalona hi participen dues escoles més que el curs passat,

L’alumnat de les set escoles que hi participen han creat un total de tretze cooperatives que són: Les 48 mans, Galí creatius, 5&A, O. N. Nens, Fet a mà, CEI, Manualart, ScoopMarket, Cooperalona, Coopthebest, Micomi, Picacincs i Pibart. Les tretze pertanyen, per aquest ordre, als grups de 5è de les escoles Alexandre Galí (2), Badalonès (3), Ìtaca (1) Joan Coret (2), Llorens Artigas (2), Miquel Hernández (1) i Pau Picasso (2).

Fins a l’actualitat cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, creat la junta directiva, demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants. En una primera fase han fet un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec de l’IMPO. Posteriorment han fet un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. Per altra banda, han treballat la seva imatge corporativa i el seu logotip amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. Finalment, han fet un taller sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’un responsable de Triodos Bank. Totes les cooperatives han comptat, també, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord i de La Sargantana Cooperativa que ha ajudat als estudiants en l’estudi de mercat, en la determinació dels productes a elaborar i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la nostra ciutat. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar. Està previst que aquest projecte segueixi creixent a Badalona i que s’hi puguin incorporar una o dues noves escoles més, el proper curs.

El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut per la Diputació de Barcelona des del curs 2011-12 i a Badalona l’organitzen des de llavors l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

El dimecres 12 de juny, de 10 a 12 h, es farà la cloenda d’aquest curs del projecte, a l’Institut Pau Casals, amb la participació de tots els nois i noies cooperativistes i de representants de totes els entitats i serveis implicats.

Badalona, 5 de juny de 2019