Twitter Facebook Instagram Youtube

Divendres 31 de maig Badalona celebra la jornada de sensibilització del Dia Mundial Sense Tabac

Divendres 31 de maig Badalona celebra la jornada de sensibilització del Dia Mundial Sense Tabac.

La ciutat acollirà diverses taules informatives sobre tabaquisme per conscienciar la ciutadania dels beneficis de deixar de fumar

L’Ajuntament de Badalona es va adherir a la XX Setmana Sense Fum, que es va iniciar arreu del territori el passat dissabte 25 de maig i que culmina aquest divendres 31 de maig amb la celebració del Dia Mundial Sense Tabac.

Un any més, aquesta iniciativa vol sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

Per celebrar el Dia Mundial Sense Tabac Badalona acollirà diverses taules informatives sobre tabaquisme on les persones fumadores que les visitin, a banda d’obtenir informació sobre el tema, es podran sotmetre a una carboximetria i/o espirometria. La carboximetria permet conèixer quina quantitat de monòxid de carboni presenta l’aire espirat, mentre que l’espirometria mesura el volum d’aire mobilitzat en respirar. Aquestes proves permeten informar a les persones sobre el dany que l’exposició al tabac provoca a l’organisme.

Les taules informatives estaran situades a:

Taula de l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb Badalona Serveis Assistencials (BSA) i l’Associació Espanyola Contra el Càncer:

  - divendres 31 de maig a la plaça de la vila de 9 a 13 hores.

Taules dels Centres d’Atenció Primària (CAP) gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA):

  - Divendres 31 de maig al matí als Centres d’Atenció Primària (CAP) Morera-Pomar, Progrés-Raval, Apenins-Montigalà, Martí i Julià, Nova Lloreda, Montgat i al Consultori Local de Tiana.

Taules dels Centres d’Atenció Primària (CAP) gestionats per l’Institut Català de la Salut (ICS):

  - Dimecres 29 de maig al matí: taula informativa al mercat de la Salut organitzada pel Centre d’Atenció Primària La Salut.

  - Dijous 30 de maig al matí: taula informativa al CAP Llefià (i exposició fotogràfica «Si nosaltres podem, tu també pots», durant tota la setmana del 27 al 31 de maig).

  - Divendres 31 de maig al matí: taules informatives al CAP Bufalà i CAP Sant Roc.

Taula a l’Hospital Germans Trias i Pujol

  - Divendres 31 de maig al matí: taula informativa a l’entrada de l’hospital i exposició de cartells dels dies mundials sense tabac de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El Dia Mundial Sense Tabac 2019

Promogut per l’OMS des de l’any 1988, el Dia Mundial Sense Tabac vol conscienciar a la ciutadania sobre el problema que representa el consum de tabac per a la salut pública. Enguany, aquest esdeveniment es centra en el tabac i la salut pulmonar i divulga les conseqüències negatives que té el tabac per a la salut pulmonar de les persones. La campanya vol promoure quines mesures s’han de prendre per promoure la salut d’adults i infants i com protegir-los dels danys causats pel tabac.

Més informació:
http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_AZ/T/tabac/documents/arxius/ddm-tabac-19.pdf

Badalona, 28 de maig de 2019