Twitter Facebook Instagram Youtube

Reunió dels alcaldes dels municipis de Badalona, Mollet i Sant Fost de Campsentelles afectats pel traçat de la carretera B-500

Reunió dels alcaldes dels municipis de Badalona, Mollet i Sant Fost de Campsentelles afectats pel traçat de la carretera B-500.

Els responsables municipals, reunits a Sant Fost, han reclamat la vigència dels acords parlamentaris que reconeixen la necessitat de desviar el trànsit fora del centre urbà d’aquest municipi

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor; l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i l’alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Sanmartí, han mantingut avui una reunió de treball, amb assistència de representants de la Comissió Santfostenca pel Desviament de la B-500 i de la Federació Associacions de Veïns de Badalona a l’Ajuntament de Sant Fost.

A la reunió s’ha constatat un cop més el paper estratègic de la B-500 en la xarxa de comunicacions que enllaça el Barcelonès, el Maresme i el Vallès, via que ara com ara és insuficient i insegura.

Els representats municipals on han coincidit a remarcar la vigència dels successius acords, aconseguits en seu parlamentària, que reconeixen la necessitat inajornable de desviar el trànsit de la carretera Badalona-Mollet (B-500) fora del centre urbà de Sant Fost de Campsentelles i reclamen al Govern de la Generalitat que, en exercici de les seves competències, redacti la proposta tècnica del que haurà de ser la ronda exterior que alliberi Sant Fost de l’actual traçat que parteix i afecta el poble pel bell mig i que haurà d’oferir als usuaris de la B-500 un recorregut més àgil i segur.

Han insistit els alcaldes a remarcar que aquest traçat, tot i la seva condició de desviament o ronda provisional, haurà de ser respectuós amb el medi natural i garantir el mínim impacte ambiental.

El projecte haurà de ser consensuat amb tots els territoris afectats i contemplar també l’increment i millora dels serveis de transport públic entre aquests municipis.

Per acabar, acorden sol·licitar entrevista amb l’Honorable Conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya

Badalona, 3 d’abril de 2019