Twitter Facebook Instagram Youtube

Marisa Drago i el projecte FAR de la Fundació Salut Alta guanyen el premi Trencant Invisibilitats 2019

Marisa Drago i el projecte FAR de la Fundació Salut Alta guanyen el premi Trencant Invisibilitats 2019.

Drago s’ha emportat el guardó en categoria trajectòria individual pels seus 40 anys d'experiència ajudant les dones com a llevadora i sexòloga

El projecte FAR ha estat reconegut per la seva lluita en favor de la integració sociocultural de les dones de la Salut a través de l'idioma

La llevadora i sexòloga Marisa Drago i la Fundació Salut Alta són les guanyadores del premi Trencant Invisibilitats 2019 en la categoria trajectòria individual i de projecte, respectivament. Les guardonades, escollides pel Consell Municipal de les Dones de Badalona, va rebre el reconeixement durant l’acte institucional en el marc del Dia Internacional de la Dona que es va celebrar aquest dijous a la tarda al Teatre Zorrilla de Badalona.

Drago, qui va ser finalista d’aquest guardó fa dos anys, és llevadora i sexòloga amb 40 anys d'experiència ajudant les dones a tenir un part més natural. De manera vocacional, ha acompanyat a adolescents i dones de totes les classes socials, religions i cultures a normalitzar la seva sexualitat. Valenta i lluitadora, reivindica la no-violència en el part, l'apoderament de la dona mitjançant el part, i la importància de la cura durant els primers anys de criança. Ha estat cofundadora del grup "Doules llevadores" i ha treballat com a docent l'Escola Universitària d'infermeria de l'Hospital Sant Joan de Déu. Segons Drago, “cada part és una història emocionant, una experiència”.

El projecte FAR (Formació, Acompanyament i Relació) de la Fundació Salut Alta ha estat el guanyador del Trencant Invisibilitats d’enguany. Aquest projecte, que s’està duent a terme des del 2007 fins a l’actualitat al barri de la Salut de Badalona, apropa la possibilitat d’integració sociocultural de les dones del barri La Salut a través de l’idioma, impartint classes d’alfabetització de castellà i català. Acompanyades per un equip de voluntàries i professionals de la Fundació Salut Alta, s’obre la possibilitat de participació a mares de menors de 0 a 3 anys oferint un espai de llar d’infants. Alhora, més enllà de la part formativa, FAR suposa un espai de trobada entre dones del barri que comparteixen alegries i dificultats comunes, i es complementa amb l’espai “Sakti” on dos cops al mes s’ofereix un espai d’autoconeixement personal i emocional.

L’acte d’entrega dels premis Trencant Invisibilitats va estar conduït per l’Anna Beltran i va comptar amb les actuacions del grup de dansa Teixint Llaços de la Federació de Dones de Badalona i del grup musical femení Maruja Limón.

L’alcalde Álex Pastor i la 1a tinenta d’alcaldia Teresa González van ser els encarregats de fer entrega dels premis. Durant l’acte, González va expressar la necessitat de reivindicar diàriament el feminisme i la lluita per assolir una societat igualitària. “És una gran alegria que aquests premis, que avui arriben a la seva setzena edició, s’arrelin a la nostra ciutat i serveixin per posar en valor la tasca de tantes dones que lluiten per trencar els estereotips de gènere i visibilitzar amb les seves accions el paper de la dona en tots els àmbits de la societat”, va declarar la regidora.

L’agenda feminista a Badalona continuarà durant tot aquest mes de març amb la celebració de diversos actes i activitats com xerrades, conferències, tallers, classes de dones, exposicions entre molts altres, organitzats pels grups de dones de la ciutat.

Badalona, 15 de març de 2019