Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona crea una xarxa comunitària i de prevenció per reduir el risc de soledat i aïllament de la gent gran amb el projecte “Radars Badalona”

Badalona crea una xarxa comunitària i de prevenció per reduir el risc de soledat i aïllament de la gent gran amb el projecte “Radars Badalona”.

La iniciativa es porta a terme, inicialment, als barris del Centre, Coll i Pujol i Dalt de la Vila

Badalona ha engegat aquest mes de març el projecte “Radars Badalona”, una iniciativa que té la voluntat de crear una xarxa comunitària i de prevenció que redueixi el risc de soledat i aïllament de la gent gran detectant les persones grans que pateixen aquesta situació i que engegui iniciatives per poder-les ajudar.

El projecte es portarà a terme inicialment als barris del Centre, de Coll i Pujol i de Dalt de la Vila ja que una de les seves característiques és l'envelliment de la població, molta de la qual viu sola o amb una altra persona de la mateixa edat.

Voluntaris de Creu Roja, de la fundació Amics de la Gent Gran i d’entitats veïnals, visiten els comerços, farmàcies, ambulatoris, associacions de veïns d’aquests barris, i demanen la seva col·laboració com a ‘radars’, perquè s’ofereixin a detectar persones grans en situació vulnerable i n’informin al telèfon gratuït 900 102 844. La campanya també està oberta a tota la ciutadania que desitgi ajudar a les persones grans.

A partir de la detecció de la persona o persones soles la Taula Radars farà una valoració de la seva situació i posarà en marxa els acompanyaments necessaris amb els serveis socials municipals i el voluntariat per tal que aquestes persones grans s’incorporin a la xarxa comunitària de relacions socials.

El projecte és una iniciativa de l'Ajuntament de la ciutat en col·laboració amb el programa Radars de l'Ajuntament de Barcelona. Està liderat per les associacions veïnals, les entitats socials -com Creu Roja i Amics de la Gent Gran- i els serveis socials municipals, que constitueixen la xarxa “Radars Badalona”.

Badalona, 6 de març de 2019