Twitter Facebook Instagram Youtube

El Museu del Bàsquet s’instal·larà a Badalona als 2.000 m2 que va deixar la tuneladora del Metro entre el Centre Cultural l’Escorxador i el Centre Comercial Màgic

El Museu del Bàsquet s’instal·larà a Badalona als 2.000 m2 que va deixar la tuneladora del Metro entre el Centre Cultural l’Escorxador i el Centre Comercial Màgic.

Aquest migdia s’ha signat l’Acord que preveu la creació d’un entorn i d’un espai museístic de referència global

Aquest migdia s’ha signat l’Acord Marc per a la instal·lació del Museu del Bàsquet a la ciutat de Badalona. La ubicació escollida és l’entorn i l’espai que va deixar la tuneladora del Metro, situat entre el Centre Cultural l’Escorxador, del barri de la Salut, i el Centre Comercial Màgic Badalona. L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, el president de la Fundació del Bàsquet Català i president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa; i el president de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet i 3r tinent d’alcaldia de Badalona, Rubén Guijarro, han segellat aquest compromís.

Pel que fa a les característiques del Museu del Bàsquet, els promotors han previst un espai museístic de referència mundial, interactiu, amb una presència destacada de les tecnologies més futuristes i, a la vegada, connectat urbanísticament i social amb la ciutat. L’estructura de l’edifici del Museu ocuparà uns 2.000 m2 que es complementarà amb l’adequació de l’entorn a l’espai a tocar de l’antic Escorxador.

L’avantprojecte és obra del despatx d’arquitectes de Badalona Ponsirenas Puig i Associats, mentre que l’empresa Exhibit 4 Explorers treballa per fer d’aquest equipament “un museu global amb vocació tecnològica on s’experimentin les sensacions i les emocions del bàsquet”. Així, a banda dels espais dedicats als orígens i a la història del bàsquet, s’han projectat d’altres com “el vestidor” o “la competició” on els visitants podran viure i experimentar de manera immersiva, amb l’ajut de les tecnologies, les tàctiques o les estratègies prèvies a un partit de bàsquet o competir de manera virtual amb estrelles d’aquest esport.

L’alcalde de Badalona ha explicat que, "el Museu és un deute que té la ciutat amb el món del bàsquet. Malauradament, l'anterior govern va fer una proposta que no s'ha pogut complir. Nosaltres avui signem un acord per tal de mostrar la nostra voluntat de fer efectius els tràmits que permetin que aquest projecte es pugui començar a construir al 2020".

Badalona, 28 de febrer de 2019