Twitter Facebook Instagram Youtube

Visita guiada a la Casa dels Dofins i la Casa de l'Heura 10:30 h

<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-badalona/badalona/ca/actualitat/agenda/visita-guiada-a-la-casa-dels-dofins-i-la-casa-de-lheura-10-30-h-2>>.
Visita guiada a les dues cases patrícies museïtzades de la ciutat romana de Baetulo, la Casa dels Dofins i la Casa de l'Heura, que permet descobrir com vivien les elits de la ciutat de finals del segle I aC, enriquides gràcies a la producció i comercialització del vi.
De la Casa dels Dofins es conserven diverses estances situades a l’entorn del atri, unes altres habitacions relacionades amb el peristil o jardí i una zona de treball destinada a la producció de vi. Cal destacar, a més, els mosaics, d’una gran qualitat, així com les restes de pintures murals originals. A la Casa de l'Heura es pot veure una àrea de treball amb dipòsits destinats a vi i diverses habitacions distribuïdes a l’entorn d’un atri. També inclou algunes singularitats com l’oecus (menjador d’estiu), de grans proporcions amb paviments originals d’opus signinum tessel·lat, o un tram del carrer (cardo maximus) que separava les dues cases. En aquesta domus destaquen especialment els tres visuals. Un que explica la producció i comercialització del vi que tanta riquesa va generar per a la ciutat de Baetulo, un altre que submergeix el visitant a l’atri de la domus i un tercer que ens apropa a l’alimentació en època romana, des de la matèria primera fins al final del banquet. Ambdues cases disposen de mòduls tàctils per a invidents.

El preu d'aquesta activitat inclou l'entrada a l'espai Termes-Decumanus.

Quan?

03/03/2024 de 10:30 a 12:00

(Europe/Madrid / UTC100)

Nom de contacte
Telèfon de contacte
933 841 750
Organitzador
Museu de Badalona
Preu

Consultar

Web
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal
Mapa de l'esdeveniment