Twitter Facebook Instagram Youtube

"A la carretera", de Jack Kerouac. Per Joaquim Molina - 'El viatge a la literatura'

"A la carretera", de Jack Kerouac. Per Joaquim Molina

24 d'octubre a les 19 h

 

Dins del curs EL VIATGE A LA LITERATURA (Clàssics de la Narrativa)

 

Aquest curs, coordinat per Blanca Bravo, partint d’una de les primeres narracions de què tenim notícia -l’Odissea, d’Homer- proposa un recorregut per alguns dels grans títols que la literatura universal del segle XX ha dedicat al viatge com a transformació i cerca del sentit de la vida.

 

 


L’autor ens ofereix un viatge pels Estats Units de finals de la dècada dels 40. Kerouac no només ens mostra un itinerari geogràfic, sinó també un viatge interior que, paradoxalment, barreja les intenses ganes de viure amb un constant coqueteig amb la mort. Així mateix, a través de les pàgines d’aquesta obra, coneixem una Amèrica desmitificada, lluny del somni americà. L’escriptor, ànima turmentada i perduda a l’alcohol, s’erigeix en un dels líders de la generació beat.

 

 

 

 

 

Joaquim Molina Urquizu es va llicenciar en Geografia i Història (especialitat en l’Edat Moderna) per la Universitat de Barcelona. Va completar els seus estudis a la Bournemouth University, al Regne Unit, i a la Ludwig Maximiliam Universität, a Alemanya. En l’àmbit professional, compagina la feina de professor d’idiomes amb les classes com a professor d’Història i Història de l’art i imparteix cursos d’estiu al Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya sobre diversos temes relacionats amb les arts: Art i poder, Una història de l’art irreverent i Elles: una mà femenina en la història de l’art. La rosa entre els llops (Columna 2014), guardonada amb el premi Nèstor Luján de novel·la històrica, va ser la seva primera incursió en el món literari. També és autor de les novel·les: Els ulls d’Al·là (Columna, 2016) i Tast d’estrelles (Columna 2019).

 

 

 

 

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.

Quan?

24/10/2023 de 19:00 a 20:30

(Europe/Madrid / UTC200)

On?
Espai Betúlia
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal