Twitter Facebook Instagram Youtube

A la 20a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona, hi participen 5.100 infants, des d'I3 fins a 4t de primària, de 34 escoles de la ciutat. La Trobada es fa els dies 14, 15 i 16 de maig, de 10 a 12 h, al Palau Municipal d’Esports.

Les escoles que hi participen són les següents:

14 de maig: Artur Martorell, Baldiri Reixach, Feliu i Vegués, Gitanjali, Jesús Maria, Joan Llongueras, Josep Carner, Jungfrau,  Llibertat, Rafael Alberti, Salvador Espriu, Sant Jordi.

15 de maig: Antoni Botey, Baldomer Solà, Bufalà, Folch i Torres, Les Ciències, Margarida Xirgu, Pau Picasso, Pere de Tera, Progrés, Rafael Casanovas, Salesians Badalona.
 
16 de maig: Badalona Port, Ítaca, Joan Coret, Josep Boada, Llorens Artigas, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Santíssima Trinitat, Turó d’en Caritg, Ventós Mir.
 
Aquesta 20a Trobada l’organitzen Mestres de Música d'Educació Infantil i Primària, el CRP del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. En aquesta edició hi col·laboren el Club Joventut Badalona, Olímpic Arena, Badalona Sardanista, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, el Típic Ball de Bastons de Canyet i l'Esbart Sant Jordi de l'Orfeó Badaloní.

Els alumnes de dansa contemporània, clàssica i espanyola de l’Institut del Teatre, que van iniciar la seva col·laboració fa uns anys, faran una actuació els tres dies de la Trobada.

La Trobada compta també amb l’actuació del Grup Sardanista Maig i del grup de grallers So Nat, que interpretarà la música en directe d’algunes danses.

Des dels Mestres de Música  s’organitzen, diferents activitats a l’entorn de la dansa popular catalana i d’arreu del món. Aquesta experiència, en concret, consta de les fases següents:

-Sessions formatives per als/les mestres de música.

-Treball a l’aula al llarg del curs amb els nens i nenes d’educació infantil (des d'I3 a 4t de primària).

-Trobades entre els/les mestres de música de les escoles de Badalona, per intercanviar materials, crear propostes didàctiques, etc.

-Trobada dels nens i nenes dansaires al Palau Municipal d’Esports, a final de curs.

Els objectius que es pretenen aconseguir són aquests:

-Apropar la música als nens i les nenes mitjançant la dansa.

-Despertar la il·lusió i potenciar la responsabilitat dels nens i nenes per compartir una tasca col·lectiva amb altres escoles.

-Potenciar la coordinació psicomotriu dels infants i la seva relació amb l’espai.

-Promoure la interculturalitat a través del coneixement de danses d’arreu del món i tradicionals catalanes.

-Implicar diferents col·lectius en un mateix projecte: infants, mestres,  especialistes de música

Fitxers relacionats